İŞ HAYATINDA MOTİVASYON KİTAP İNCELEMESİ

 Günümüz iş dünyasında maaş, ekip çalışması ve iş yoğunluğu gibi sebeplerden dolayı çalışanlar, yöneticiler ve iş verenler motivasyonlarını yitiriyorlar. Bu konuyla ilgili Hayat Yayınları tarafından yayınlanan Üzeyir Garih’in kaleme aldığı “İş Hayatında Motivasyon” adlı kitap hakkındaki düşüncelerimi paylaşıyorum. Okumaya devam edin.

İşHayatındaMotivasyon-Kitapİncelemesi-OkanKaya
İş Hayatında Motivasyon Kitap İncelemesi-Okan Kaya

 Üzeyir Garih, hem akademisyen kimliğine hem de iş adamlığı kariyerine sahiptir. Yıllar süren tecrübelerinde gençlerin iş dünyasında başarılı olması için Alarko Felsefesini oluşturmuştur. 10 maddelik Alarko Felsefinin temelinde dürüstlük, gelişim ve disiplin bulunmaktadır. Üzeyir Garih, iş dünyasında el ettiği tecrübelerden yola çıkarak motivasyonla ilgili “İş Hayatında Motivasyon” kitabını yazmıştır.

 Üzeyir Garih’in yazdığı “İş Hayatında Motivasyon” kitabı 6 bölümden ve 159 sayfadan oluşur. Bölümler: “Biz” Anlayışı, Kişi-Kurum İlişkisi, Dışa Yansıyan İç Davranışlar, Kurumsal Verimlilik, Hiyerarşik Zincir, Deneyimlerin Rehberliği.

 “Biz” Anlayışı bölümünde, ekip çalışması ve paylaşım üzerine önerilere yer veriliyor. Kişi-Kurum İlişkileri bölümünde ise insan ilişkilerinde çalışanların çıkarları, tutumları, işverenlerin çalışanlardan verimli faydalanmasına ilişkin bilgiler bulunuyor. Dışa Yansıyan İç Davranışlar kısmında ise ödül ve ceza sistemine dayanan davranışlara ve davranışlarının önemine vurgu yapılıyor. Kurumsal Verimlilik bölümünde ise kaynakların, paranın verimliliğini artırmak için kurumlarda verimlilik uygulamaları yer alıyor. Hiyerarşik Zincir kısmında kurumdaki hiyerarşinin önemine, dengede olmasına, terfi ve terfinin motivasyonuna değiniliyor. Deneyimlerin Rehberliği bölümünde yöneticiler, iş ahlakı, stres ve motivasyonla ilgili bilgiler var.

 İş hayatında motivasyonu sağlamak için insan temelli ilerlenmesinin doğru olacağını anlıyorum. İnsan paylaşarak sinerji ortaya çıkarıyor ve hayatını daha verimli hale getiriyor. Bu yüzden kurumlarda ekip çalışması ve ekibin başarısının grup içinde paylaşılması önemli. Ekiplerin bir liderin öncülüğünde görevleri belli bir şekilde paylaşılarak yapılması sonucu ortaya çıkaran başarının ekibin tamamıyla paylaşılması ile kurum içi motivasyonun artması mümkün.

 Ast ve üst ilişkileri, kişilerin hem kendileri hem de ast ve üstlerini değerlendirebilmesi, şirketin ve kişilerin çıkarlarının uyumu insanların rahat çalışması işletmenin ise çalışanları verimli kullanabilmesi açısından motivasyon konusunda önemli. Ast ve üst ilişkilerinde sözler açık, net ve anlaşılır olmalı. Ast ve üst birbirini değerlendirebilmeli. Sorumluluklar net olmalı.

 Eser, bölüm açıklamalarında olayı tanımlayıp daha sonra ne yapılması üzerine önerileri içeriyor. Kitapta çalışan davranışları, hiyerarşi uygulamaları ve şirket içindeki deneyimli elemanlarının verimliliği ile motivasyonu üzerine örnekler içeriyor.

 Bu yazımda Hayat Yayınları tarafından yayınlanan Üzeyir Garih’in yazdığı “İş Hayatında Motivasyon” adlı eser hakkındaki düşüncelerimi paylaştım. Kitap incelemelerim için kişisel web sitemi düzenli ziyaret edebilirsiniz. Siz, iş yerinden hangi motivasyon tekniklerini uyguluyorsunuz? Hemen Yorum Yazın!

Okan Kaya

Kitap İncelemelerim

  1. "Kitap İncelemesi" kategorisi için buraya tıklayın.
  2. "İnternet Gazeteciliği ve Blog Yazarlığı Kitap İncelemesi" adlı blog yazısına buradan erişebilirsiniz.
  3. "Ekip Çalışması ve Liderlik Kitap İncelemesi" adlı blog yazı için buraya tıklayın.
  4. "Çalışanları Elde Tutmak Kitap İncelemesi" adlı blog yazısına buradan ulaşabilirsiniz.
  5. "Yeni Yönetici Olmak Kitap İncelemesi" adlı blog yazısına buradan erişebilirsiniz.
  6. "Proje Yönetimi Kitap İncelemesi" adlı blog yazısı için buraya tıklayın.
  7. "60 Saniyede Organize Olun Kitap İncelemesi" adlı blog yazısına buradan ulaşabilirsiniz.
  8. "60 Saniyede Harekete Geçin Kitap İncelemesi" adlı blog yazısına buradan erişebilirsiniz.
  9. "Stres Yönetimi Kitap İncelemesi" adlı blog yazısı için buraya tıklayın.
  10. "Suç ve Ceza Kitap İncelemesi" adlı blog yazısına buradan ulaşabilirsiniz.
  11. "Para, Finans ve Kriz Post Keynesyen Yaklaşım Kitap İncelemesi" adlı blog yazısına buradan erişebilirsiniz.
  12. "Kürk Mantolu Madonna Kitap İncelemesi" adlı blog yazısı için buraya tıklayın.
  13. "Sosyolojiye Giriş Dersleri Kitap İncelemesi" adlı blog yazısına buradan ulaşabilirsiniz.
  14. "Mor İnek Kitap İncelemesi" adlı blog yazısına buradan erişebilirsiniz.
  15. "Girişimcilik Hikayeleri Kitap İncelemesi"adlı blog yazısı için buraya tıklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar