YENİ YÖNETİCİ OLMAK KİTAP İNCELEMESİ

 İş dünyasında terfi almak kadar yeni pozisyonun görevlerini de yerine getirebilmek önemli bir durum. Yöneticiliğe yeni başlayanlar bir rehbere ihtiyaç duyabiliyor. Yeni alt düzey yöneticilere yönelik hazırlanan “Yeni Yönetici Olmak” kitabı hakkında düşüncelerimi paylaşıyorum. Okumaya devam edin.

YeniYöneticiOlmakKitapİncelemesi-OkanKaya
Yeni Yönetici Olmak Kitap İncelemesi-Okan Kaya

 Kitap Harvard Business Schol Press’in Pocket Mentor serisinde Optimist Yayınları tarafından Türkçeye çevriliyor. “Yeni Yönetici Olmak” adlı eser, yeni alt düzey yöneticilere pozisyonları için bir ışık tutuyor. İyi bir çalışan terfi alarak yönetici olduğunda bulunduğu pozisyonda zorluklar yaşayabiliyor. Yetkilerinin farkında olmadan, altındaki çalışanlara eski günlerdeki yaklaşım sergileyebiliyor. Yatay düzeydeki yöneticilerle rekabette gücünün farkına varmayarak psikolojik sıkıntılar yaşayabiliyor. Kitapta, yeni yöneticinin astlarına, üstlerine karşı davranışlarını düzenlemesi için önerilerde yer alıyor. Ekip yönetimiyle ilgili temel durumlara, çalışanların tecrübesine ve ilgisine göre yönetilmesiyle ilgili açıklayıcı bilgiler bulunuyor. Kitap genelinde, yöneticinin genel iş çevresini düzenlemesi ve bulunduğu konumun farkında olması konusunda yönlendirmeler var.

 Eser 100 sayfa, 2 ana bölüm ve 12 alt bölümden oluşuyor. “Yeni Yönetici Olmak: Temel Bilgiler” ana bölümünün alt bölümleri: Yönetimle İlgileri Mitleri Anlamak; Karmaşık Beklentileri Anlamak; Yeni Rolünüzü Tanımlamak; Ekipleri Yönetmek; Bireysel Çalışanları Yönetmek; Çeşitliliği ve Grup Kültürünü Teşvik Etmek; Yeni Kimliğinizi Kucaklamak; Duygusal Zekanızı Güçlendirmek; Yeni Duygularla Başa Çıkmak; Yönetici Olmanın Ödüllerini Toplamak. “İpuçları ve Araçlar” bölümünün alt bölümleri: Yeni Yönetici Olmak İçin Araçlar; Kendinizi Sınayın.

 Bu eseri okuduğumda özellik ekip çalışanları ile ilgili problemleri ve çözüm önerilerini içeren tablo dikkatimi çekti. Bu topladan yola çıkarak temel ekip yönetimini geçekleştirebilirsiniz. Duygusal zekâ bölümünde yer alan bilgilerle aslında yönetici olarak insan psikolojisi ile ilgilenmek için bir alt yapınızın ve kendinizi geliştirmeniz gerektiğini anlıyorum. Çünkü bir işi iyi yapmak ile insanı yönetmek farklı şeyler. İnsan psikolojisine hâkim olarak ekibini doğru yönlendirmeniz gerekiyor. Yeni başlayan yöneticilerin kendisini keşfedebileceği bir rehber niteliğinde eser.

 Bu yazımda Optimist Yayınları’nın yayınladığı Harvard Business School Press’in Pocket Mentor serisinde Linda A. Hill’in kaleme aldığı “Yeni Yönetici Olmak” adlı kitap hakkındaki düşüncelerimi paylaştım. Kitap incelemelerim için düzenli olarak kişisel web sitemi ziyaret edebilirsiniz. Yeni yönetici olarak siz hangi teknikleri iş yerinizde uyguluyorsunuz? Hemen Yorum Yazın!

Okan Kaya

Kitap İncelemelerim

  1. "Kitap İncelemesi" kategorisi için buraya tıklayın.
  2. "Proje Yönetimi Kitap İncelemesi" adlı blog yazısı için buraya tıklayın.
  3. "60 Saniyede Organize Olun Kitap İncelemesi" adlı blog yazısına buradan ulaşabilirsiniz.
  4. "60 Saniyede Harekete Geçin Kitap İncelemesi" adlı blog yazısına buradan erişebilirsiniz.
  5. "Stres Yönetimi Kitap İncelemesi" adlı blog yazısı için buraya tıklayın.
  6. "Suç ve Ceza Kitap İncelemesi" adlı blog yazısına buradan ulaşabilirsiniz.
  7. "Para, Finans ve Kriz Post Keynesyen Yaklaşım Kitap İncelemesi" adlı blog yazısına buradan erişebilirsiniz.
  8. "Kürk Mantolu Madonna Kitap İncelemesi" adlı blog yazısı için buraya tıklayın.
  9. "Sosyolojiye Giriş Dersleri Kitap İncelemesi" adlı blog yazısına buradan ulaşabilirsiniz.
  10. "Mor İnek Kitap İncelemesi" adlı blog yazısına buradan erişebilirsiniz.
  11. "Girişimcilik Hikayeleri Kitap İncelemesi"adlı blog yazısı için buraya tıklayın.
  12. "Kitle Psikolojisi Kitap İncelemesi" adlı blog yazısına buradan ulaşabilirsiniz.
  13. "Fikir Nasıl Bulunur Kitap İncelemesi" adlı blog yazısı için buraya tıklayın.
  14. "Kendi İşini Kurmak İsteyen Girişimcinin El Kitabı 2.0 İncelemesi" adlı blog yazısına buradan erişebilirsiniz.
  15. "Girişimcinin Başucu Kitabı" yazısına buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar