GİRİŞİMCİLİK HİKAYELERİ KİTAP İNCELEMESİ

 Girişimcilerin genelde başarılı hayatlarını anlatan kitapları her yerde bulmamız mümkün. Başarısızlıklarını ve edindiği tecrübeleri anlatan bir girişimci yazar bulmak ise o kadar da kolay değil. Girişimcilik alanında, Abaküs Yayınları’nın yayınladığı Perçin İmrek’in yazdığı “Girişimcilik Hikayeleri” kitabı başarısızlıkların ve edilen tecrübelerin anlatıldığı bir eser. Kitap hakkında detaylı anlatım için okumaya devam edin.

Girişimcilik-Hikayeleri-Kitap-İncelemesi
Girişimcilik Hikayeleri Kitap İncelemesi-Okan Kaya

 Perçin İmrek herkesin düşlediği bir hayatı yaşarken birdenbire kendisini girişimcilik okyanusunda dalgalarla mücadele ederken bulur kendini. Bir yandan eğitmenlik yapar diğer yandan da girişimcilik macerasında hedeflerine ulaşmak için sürekli çabalar. Bu çabaların sonucunda her girişimci gibi birçok konuda istediğini alamaz. Sonunda girişimini sonlandırır ve aynı alanda başka bir girişim ile hayatına devam eder. Kısa sürede yaşadığı problemleri, geliştirdiği çözümleri, sonuçlardan edindiği tecrübelerini ve girişimcileri tavsiyelerini bu kitapta anlatır.

 Perçin, eserinde kendisi gibi girişimci olan birden fazla kişinin hikayesine de yer verir. Dünyada tek mücadele eden kişinin siz olmadığınızı anlamanızı sağlar. Hikayelerle başka dünyalara yolculuk yapmanızı sağlar. Girişimciliğin kuramından ziyade günlük hayattaki yerine değinir kitap. Birebir yaşanmış olaylardan kesitleri barındırır. Verilen her kararın doğruluğu sorgulanır ve çözüm önerisi getirilir. Aslında girişimciliğin süslü kelimelerden ziyade gerçekte neye benzediğinin de bir anlatımıdır. Girişimciliği düşünenlerin mutlaka okuması gereken bir eser.

 Kitap 5 ana bölümden meydana gelir. Eser 133 sayfa, 5 ana başlık ve 32 alt başlık sunar. Ana başlıklar şunlar: “Hazırlanış”, “Dalış”, “Batış”, “Çıkış” ve “Kapanış”. Hazırlanış başlığı alt başlıkları: “Girişimci olmadan önce…”, “Misafir Hikâye I”, “Girişimcilik Fırsatlarını Aramak”, “Misafir Hikâye II”, “Hesap Kitap”, “Misafir Hikâye III”.

 Dalış başlığının alt başlıkları: “Girişimin Tam Ortasında”, “Misafir Hikâye IV”, “Girişimcilikte Es Geçtiklerim”, “Misafir Hikâye V”, “Girişimcilik Yolunda Sendelemeler”, “Misafir Hikâye VI”, Ortaklığın Avantajları/Dezavantajları”, “Misafir Hikâye VII”.

 Batış başlığının alt başlıkları şunlar: “Taksim Sopha Hostel’in Kapanışı”, “Misafir Hikâye VIII”, “Korsanların İstilası”, “Misafir Hikâye IX”, “Girişimcilikte Yeni Bir Rota”, “Misafir Hikâye X”.

 Çıkış başlığının alt başlıkları: “Başarısızlıkları Fırsatlara Çevirmek”, “Misafir Hikâye XI”, “Kişisel Çıkarımlarım”, “Misafir Hikâye XII”.

 Kapanış başlığının alt başlıkları şunlar: “Girişimcilik İnsana Mahsustur”, “Girişimcilik Hikayeleri Programı”, Girişimciliğin Önündeki Engeller”, Girişimciliğin Fon Bulma Yolculuğu”, “Gezgin Girişimci”, “Bir Sonraki Kitap”, “Misafir Hikâye XIII”, “Türk, Girişimcilik ile İmtihana Girdi”.

 Bugün Abaküs Yayınları’nın yayınladığı Perçin İmrek’in yazdığı “Girişimcilik Hikayeleri” adlı kitap hakkında düşüncelerimi paylaştım. Eser hakkındaki fikirlerinizi yorumlardan yazabilirsiniz. En yeni kitap incelemeleri için kişisel web sitemi her hafta ziyaret edebilirsiniz. Sağlıklı günler sizle olsun. Kendinize çok iyi bakın. Hemen Abone Olun!

Okan Kaya 

Kitap İncelemelerim

  1. "Kitap İncelemesi" kategorisi için buraya tıklayın.
  2. "Kitle Psikolojisi Kitap İncelemesi" adlı blog yazısına buradan ulaşabilirsiniz.
  3. "Fikir Nasıl Bulunur Kitap İncelemesi" adlı blog yazısı için buraya tıklayın.
  4. "Kendi İşini Kurmak İsteyen Girişimcinin El Kitabı 2.0 İncelemesi" adlı blog yazısına buradan erişebilirsiniz.
  5. "Girişimcinin Başucu Kitabı" yazısına buradan ulaşabilirsiniz.
  6. "Hah Buldum Kitap İncelemesi" adlı blog yazısı için buraya tıklayın.
  7. "Problem Çözümüne Giriş 101 Kitap İncelemesi" adlı blog yazısına buradan erişebilirsiniz.
  8. "Tutkun Seyyah Kitap İncelemesi" adlı blog yazısına buradan ulaşabilirsiniz.
  9. "Davranışsal Finans ve Finansal Okuryazarlık Kitap İncelemesi" adlı yazısı için buraya tıklayın.
  10. "Kuantum Kodlama Kitap İncelemesi" adlı yazıya buradan erişebilirsiniz.
  11. "Felsefenin Temel Disiplinleri Kitap İncelemesi" adlı yazıya buradan ulaşabilirsiniz.
  12. "Pazarlama Stratejileri ve Karar Alma Mekanizması Kitap İncelemesi" adlı yazı için tıklayın.
  13. "Yöntembilimleri, Standartları ve Belgeleriyle Yazılım Mühendisliği Kitap İncelemesi" adlı yazıya buradan erişebilirsiniz.
  14. "Bilgisayar Ağlarına Giriş Rehberi Kitap İncelemesi" adlı blog yazısına buradan ulaşabilirsiniz.
  15. "Anayasa Candır Kitap İncelemesi" adlı yazı için buraya tıklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar