OMRON M2 BASİC HEM-7120-E TANSİYON ALETİ İNCELEMESİ

Omron-M2Basic-TansiyonAleti-OkanKaya
Omron M2 Basic HEM-7120-E Tansiyon Ölçme Aleti İncelemesi-Okan Kaya
  Omron M2 Basic tansiyon ölçer aleti inceliyorum. Bu içeriğin tıbbi bir öneri olmadığını sadece teknoloji incelemesine yer verildiğini hatırlatmalıyım. Tansiyon hastalarının doktorların gözetiminde tedavi görmelerini söylemeliyim. Hemen tansiyon aletinin detaylarına göz atalım.

Omron M2 Basic Tansiyon Aletinin Kutu Tasarımı

 Bir ürünün kutusunun kullanıcı için ön bilgilendirme sağlaması önemli. Bu yüzden ürün incelemelerime genellikle kutu tasarımıyla başlıyorum. Ürünümüzün paketinin ön yüzeyinde aletin görselini ve modelini görüyoruz. Gördüğünüz garanti etiketinin eczaneden aldığımda üzerinde olduğunu belirtmeliyim. Bu içerik sponsorlu bir içerik değildir. Bilgiler, evde kullanmak için aldığım tansiyon cihazı hakkında tecrübelerimi ve düşüncelerimi yansıtır. Kutunun üstünde yer alan ibarede Japon teknolojisine ve tasarıma sahip olduğunu görüyoruz. Altında ise simgelerle depolama ve çalışma ortamına dair bilgilere yer verilmiş. Sağda kol bandının boyunun 22 ile 32 santimetre arasında genişliğe sahip olduğu belirtiliyor. Solda ise yabancı dillerde bu bilgi anlatılmış. Arkada ürünün klinik olarak onaylandığını ve kutu içerisinden ölçüm cihazı, kol bandı, pil, saklama çantası ve kullanım kılavuzunun çıktığı söyleniyor. Şimdi ürünümüzün özelliklerine göz atalım.

Omron M2 Basic Tansiyon Aletinin Özellikleri

 Omron M2 Basic tansiyon ölçüm aletinin özellikleri şunlar:

  1. Ürün piyasada otomatik üst kol kan basıncı ölçüm cihazı adı ile satılmaktadır.
  2. LCD dijital ekran ile yazılar rahat görünüyor.
  3. Omron M2 Basic osilometrik ölçüm metodunu kullanıyor.
  4. Ölçüm basıncı değeri 0 ile 299 mmHg aralığında.
  5. Dakikada 40 ile 180 atış aralığında nabız ölçüm aralığına sahip.
  6. Ölçüm doğruluğu %5 oranında değişiklik gösterebilir.
  7. Kol bandı elektrik pompası tarafından kontrol edilen fuzzy-logic yöntemiyle şişiyor.
  8. Kolluk otomatik basınç tahliye valfi ile basınç düşüyor.
  9. Gücünü 4 adet 1,5 volt AA kalem pilden alıyor. Uzun kullanımlar için AC adaptörü güç seçeneği de mevcut.
  10. Alkalin piller ile ortalama 1.000 ölçüm yapmak mümkün.
  11. Cihazın ideal çalışması için ortamın 10 ile 40 santigrat derece sıcak aralığında ve %15 ile %90 arasında bağılım nem değerine sahip olması gerekiyor.
  12. Kol bandının borusunda yer alan ham madde malzemeleri naylon, polyester ve polivinil klorür.
  13. Ürünün 5 yıl garantisi var.

Omron M2 Basic Nasıl Kullanılır?

 Omron M2 Basic kullanım aşamaları şunlar:

  1. Kullanımdan 30 dakika önce uyuşukluk yapan maddeler almayın, yemek ve içecek tüketmeyin, spor yapmayın ve banyo yapmayın.
  2. Pilleri yerleştirin. Pillerin negatif yönlerinin yaylara gelmesine özen gösterin.
  3. Kol bandının hortumunun ucundaki plastiği makineye takın.
  4. Kol bandını, hortum aşağıya bakar pozisyonda kol bükümünün 1 ile 2 santimetre yukarısında olacak şekilde yerleştirin.
  5. Hortum içeride kalacak biçimde kol bandını kaymayacak esneklikte sıkın ve yapıştırın.
  6. Sırtınız dik, kol bandı kalbiniz hizasında ve kolunuz düz şekilde konuşamadan oturun. Ayaklarınızın düz olduğundan emin olun.
  7. Start ve Stop tuşuna basın ve ölçümü başlatın. Ekranda ölçüm değerlerini görene kadar hareket etmeyin. Basınç düştüğünde kol bandını çıkarın. Ekranın üstünde büyük tansiyon, onun altında küçük tansiyon ve en sonda dakikadaki kalp atışınızı görürüsünüz. 80 ile 120 ölçüm değerleri ideal, 85 ile 130 ölçüm değerleri normal, 90 ile 140 ölçüm değerleri yüksek ve 90 ile 140 tan büyük ölçüm değerleri hiper tansiyonu ifade eder.
  8. Son okunan değeri görmek için Start ve Stop tuşunu 6 saniye basılı tutun.
  9. Okunan değerini silmek için Start ve Stop tuşunu 15 saniye basılı tutun.
  10. Ürünü kullanmadığınız zamanlarda saklama kabında saklayınız.
  11. Cihazı kuru bezle temizleyiniz.

Omron M2 Basic Tansiyon Aletinin Hata Mesajları ve Çözümleri

 Ekranda yer alan hata kodları ya da hata mesajlarına göre problemi tespit edebilir ve çözebilirsiniz. Hata mesajları ve çözümleri şunlar:

  1. E1 kodunun ve manşet basıncı artmıyor, okuma sonucu ciddi derecede yüksek veya kol manşeti çok erken sönüyor hata mesajlarının sebepleri şunlar; kol bandı takılı olmadan Start ve Stop tuşuna basmak, hava hortumu takılmadı veya yerinden çıktı, hava sızıyor ve gevşek takıldı. Bu hatanın çözümleri şunlar; cihazı kapatıp açın, hava hortumunu takıp çıkarın, kol bandını yenisiyle değiştirin veya kol bandını sıkın.
  2. E2 kodunun ve ölçüm yapılamıyor, okuma sonucu çok düşük veya yüksek hata mesajlarının sebepleri şunlar; tansiyon ölçümünde kolun hareket etmesi ve kol bandının yeterince şişmemesi. Bu hata kodunun çözümü, ölçümü kolunuzu sabit ve kalp hizasında tutarak yapmanız.
  3. E3 hata kodunun sebebi kol bandının manuel olarak 299 mmHg değerinin üzerinde şişmesi. Kol bandını 299 mmHg üstünde şişirmeyin. Çözümü bu kadar basit.
  4. E4 hata kodunun ve okuma sonucu ciddi derecede yüksek veya düşük hata mesajlarının sebepleri; kolun hareket etmesi veya konuşulması. Bu problemin çözümü sabit ve konuşmadan oturarak ölçümü tekrarlamak.
  5. E5 hata kodunun veya okuma sonucu ciddi derece yüksek veya düşük hata mesajlarının sebebi giysinin kol bandını engellemesi. Kol bandını engelleyen elbiseden kurtarın ve tekrar ölçüm yapın. Çözüm bu kadar basit.
  6. Er hata kodunun ve cihaz hatası hata mesajının sebebi cihazın bozulması. Bu durumda Omron satış mağazasına ya da distribütöre başvurmalısınız.
  7. Ekranda yer alan pil simgesi, piller düşük enerjiye sahip olduğunu veya bittiğini gösterir. Pilleri değiştirmelisiniz.
  8. Ekran boş ise piller bitti veya yanlış takıldı anlamına gelir. Pilleri doğru takın ya da yenileriyle değiştirin.

Omron Basic M2 Uygulamasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

 Omron Basic M2 kullanımında dikkat edilmesi gerekenler şunlar:

  1. Doktorunuza danışmadan kullanmayın. Ölçüm değerine göre hastalık teşhisi koymayın. İlaç ayarlamanızı bu cihaza göre yapmayın. Doktorun söylediği ölçülerde ve zamanlarda ilaçlarınızı almaya özen gösterin. Mutlaka doktorunuza başvurun.
  2. Kan dolaşımı hastalığı ve kan bozukluğu olanlar doktoruna danışmalıdır.
  3. Herhangi bir problem olmasında ölçüm işlemini iptal edin.
  4. Kendisini ifade edemeyen ve savunmasız grupta bulunan bebek ve çocuklarda bu cihaz ile ölçüm yapmayın. Herhangi bir problemde bu kişiler size söyleyemez.
  5. Kol bandını kolunuzun ölçüsüne göre kaymayacak düzeyde sıkın.
  6. Makinenin orijinal bileşenleri ile kullanımın doğru sonucu verdiğini unutmayın. Arızalı parçaları orijinalleri ile değiştirin.
  7. Telefon dahil elektrikle çalışan cihazların 30 santimetre uzağında ölçüm yapın.
  8. Hareket eden bir aracın içinde ölçüm yapmayınız.
  9. Art arda ölçüm yapmayın. Kolda morarma gerçekleşebilir.
  10. Mastektomi yaşadıysanız doktora danışmadan kullanmayın.
  11. Pillerini 3 aydan fazla kullanmayacaksınız cihazdan çıkarın.
  12. Kol bandını ve hava basınç hortumunu kıvırıp bükmeden kullanın ve saklayın.
  13. Hava basınç hortumunu baskı uygulamak kanamalara sebep olabilir. Dikkat edin.
  14. Sağ koldan ölçüm yapıyorsanız hava hortumunun dirseğin yanında olduğundan emin olun.
  15. Kollarınız arasında ölçüm değeri farklılık gösterebilir. Bu yüzden hep aynı koldan ölçüm yapmanız doğru sonuç verir.
  16. Kuru bezle temizleyin.
  17. Kol bandı takılı olmadığında şişirmeyin.
  18. Kalın ve dar kıyafetleri ölçüm sırasında giymeyin.
  19. En yüksek ve en düşük saklama ortamı sıcaklığında cihaz beklerse ve ortalama 20 santigrat derece ısıya sahip bir ortama gelirse ölçümden önce ortalama 2 saat beklenir. Bu sayede makine ideal çalışma sıcaklığına uyum gösterir. En düşük saklama sıcaklığı -20 santigrat derece, en yüksek depolama ısısı ise 60 santigrat derecedir.
  20. Ürünü yara bulunan veya tedavi gören bir kol üzerinde kullanmayın.

Genel Değerlendirme

 Tansiyonu ölçmek toplumumuzda önemli yere sahip. Bu yüzden değerlendirmemi kullanım kolaylığı açısından yapacağım. Çocukluğumda el ile şişirilen klasik tansiyon ölçüm aletleri vardı. Gençler yaşlıların tansiyonunu ölçerdi. Saniyeleri sayar ve beklerlerdi. Bir uzmanlık gerektiriyordu. Günümüzde dijital ölçüm cihazlarının çıkması ile bu iş daha kolay hale geldi. İncelediğim ürün özelinde kullanımının basit olduğunu ve uzmanlık gerektirmediğini söylemeliyim. Hortumu cihaza bağlamak dahi çok kolay. Çünkü hava basınç hortumunun ucunda plastik bir ağızlık bulunuyor. Yanlış takma gibi bir problem ile karşılaşmıyorsunuz. Hortumun ağzının yıpranması da bu şekilde ortadan kalkmış oluyor. Diğer bir kullanım kolaylığı da kan basıncını algılayan bölümün kol bandının içinde yerleşik olması. Bu şekilde yanlış yerleştirme problemi çözüme kavuşmuş. Sadece doğru şekilde kol bandını kolunuza yerleştirmeniz yeterli. Sonra bir tuşa basın ve ölçümünüzü yapın. Pil ile çalışması da taşınabilirlik ve ortamdan bağımsız kullanma imkanı sunuyor. Örneğin bir kampa gittiğinizde yanınızda götürebilirsiniz. Elektrik kaynağı aramanıza gerek yok. Kutu içinden çıkan taşıma çantası ürünlerin toplu durması açısından iyi olmuş. Daha sağlam bir korumaya sahip çanta çıkması daha iyi olabilirdi. Genel kullanım açısından her yaştan insanının kullanabileceği, taşınabilir, kompakt ve sağlam bir tansiyon aleti.

 Omron M2 Basic hakkında detaylı bilgiler verdim. İçeriğimden faydalanmasını istediğiniz kişilerle paylaşmayı unutmayın. Düşüncelerinizi ve geri bildirimlerinizi yorum yazarak bana iletebilirsiniz. Sağlıklı günler sizle olsun. Kendinize çok iyi bakın.

Okan Kaya

Konuyla İlgili Bağlantılar

  1. "Omron M2 Basic HEM-7120-E Tansiyon Aleti İncelemesi" adlı YouTube videosu için tıklayın.
  2. "Bo Hui T-168 Temassız Ateş Ölçer İncelemesi" adlı blog yazısına buradan ulaşabilirsiniz.
  3. "Kangji KY-111 Model Temassız Ateş Ölçer İncelemesi" adlı blog yazım için tıklayın.
  4. "Nimomed HNK-FLX Model Esnek Uçlu Ateş Ölçer İncelemesi" adlı blog yazısına buradan erişebilirsiniz.
  5. "Teknoloji İncelemesi" kategorisine buradan ulaşabilirsiniz.
  6. "Teknoloji Haberleri" kategorisi için buraya tıklayın.
  7. "Teknoloji Sohbetleri" kategorisine buradan erişebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar