SOSYOLOJİYE GİRİŞ DERSLERİ KİTAP İNCELEMESİ

 Sosyolojiye ilginiz mi var? Doğu Batı Yayınları tarafından yayınlanan Philippe Riutort’un yazdığı “Sosyolojiye Giriş Dersleri” kitabı hakkındaki düşüncelerime göz atabilirsiniz. Okumaya devam edin.
Sosyolojiye-Giriş-Dersleri-Kitap-İncelemesi-OkanKaya
Sosyolojiye Giriş Dersleri Kitap İncelemesi-Okan Kaya

 Kitap, 141 sayfa ve 2 ana bölümden oluşuyor. “Sosyoloji Nedir?” adlı bölümde yer alan alt başlıklar şunlar: “Sosyolojik Yaklaşım: Nasıl Sosyolog Olunur?”, “Sosyoloji ve Yöntemleri: İyi Bir Yöntem Nedir?” ve “Sosyolojik Gelenekler: Büyük Akımlara İlişkin Bir Değerlendirme”. “Sosyolojinin Bazı Ana Temaları” adlı ikinci kısımda bulunan alt bölümler şunlar: “Kültür: Bizi Hareket Ettiren Şeyi Anlamak”, “Toplumsallaşma: Toplum Halinde Yaşamayı Öğrenmek”, “Toplumsal Kontrol, Normlar ve Sapma: Kurala Riayet mi, Kuralı İhlal mi?”, “Toplumsal Tabakalaşma: Toplum ve Bölünmeleri”, “Siyasal İktidar: Toplum ve Siyasal” ve “Kamuoyu: Toplum Ne Düşünüyor?”.

 Eser, giriş bölümünde sosyolojinin ortaya çıkışını ele alıyor. Bilimsel yaklaşım açısından kavram açıklanıyor. Sosyolojide kullanılan yöntemler detaylandırılıyor. Sosyolojik akımlar, açıklamaları ile aktarılıyor. Kitapta, kültür ve gelişimi de okuyucuya veriliyor. Birey ve toplumun ilişkisi anlatılıyor. Kontroller, normlar ve sapmalar toplumsal açıdan değerlendiriliyor. Toplumun tabakaları ve özellikleri açıklanıyor. Siyasal iktidar ve kamuoyu ele alınıyor.

 Kitap, akademik referans değeri taşıyor. Sosyolojiyle ilk defa ilgilenen bir birey için temel oluşturabilir. Konu içerisindeki bahsi geçen düşünürler araştırılıp görüşleri okunduğunda sosyolojik alt yapınızı şekillendirebileceğiniz söylemeliyim. Referans niteliğinden dolayı konular kısa tutulmuş. Bu konu kitabın genişletilmiş bir baskısı hazırlanırsa anlatının güçleneceğini düşünüyorum. Genel anlamıyla kısa ve öz bir anlatıma sahip.   

 Bugün Doğu Batı Yayınları’nın yayınladığı Philippe Riutort’un kaleme aldığı “Sosyolojiye Giriş Dersleri” adlı kitap hakkında fikirlerimi paylaştım. Eser hakkındaki düşüncelerinizi ve sorularınızı yorumlardan iletebilirsiniz. En yeni içeriklerden haber almak için her hafta kişisel web sitemi ziyaret edebilirisiniz. Sağlıklı günler sizle olsun. Kendinize çok iyi bakın. Hemen Yorum Yazın!

Okan Kaya

Kitap İncelemelerim

  1. "Kitap İncelemesi" kategorisi için buraya tıklayın.
  2. "Mor İnek Kitap İncelemesi" adlı blog yazısına buradan erişebilirsiniz.
  3. "Girişimcilik Hikayeleri Kitap İncelemesi"adlı blog yazısı için buraya tıklayın.
  4. "Kitle Psikolojisi Kitap İncelemesi" adlı blog yazısına buradan ulaşabilirsiniz.
  5. "Fikir Nasıl Bulunur Kitap İncelemesi" adlı blog yazısı için buraya tıklayın.
  6. "Kendi İşini Kurmak İsteyen Girişimcinin El Kitabı 2.0 İncelemesi" adlı blog yazısına buradan erişebilirsiniz.
  7. "Girişimcinin Başucu Kitabı" yazısına buradan ulaşabilirsiniz.
  8. "Hah Buldum Kitap İncelemesi" adlı blog yazısı için buraya tıklayın.
  9. "Problem Çözümüne Giriş 101 Kitap İncelemesi" adlı blog yazısına buradan erişebilirsiniz.
  10. "Tutkun Seyyah Kitap İncelemesi" adlı blog yazısına buradan ulaşabilirsiniz.
  11. "Davranışsal Finans ve Finansal Okuryazarlık Kitap İncelemesi" adlı yazısı için buraya tıklayın.
  12. "Kuantum Kodlama Kitap İncelemesi" adlı yazıya buradan erişebilirsiniz.
  13. "Felsefenin Temel Disiplinleri Kitap İncelemesi" adlı yazıya buradan ulaşabilirsiniz.
  14. "Pazarlama Stratejileri ve Karar Alma Mekanizması Kitap İncelemesi" adlı yazı için tıklayın.
  15. "Yöntembilimleri, Standartları ve Belgeleriyle Yazılım Mühendisliği Kitap İncelemesi" adlı yazıya buradan erişebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar