1 MİLYON TL’LİK 2020 MODEL MERCEDES BENZ ACTROS 1845 TIR İNCELEMESİ


2020Model-MercedesBenz-Actros1845-İncelemesi
1 Milyon TL'lik 2020 Model Mercedes Benz Actros 1845 Tır İncelemesi - Okan Kaya
 

  Ulaşım sektörünün en önemli araçlarından birisi de ağır yük vasıtaları tırlar. Piyasada birçok marka ve modelde tır var. Günümüzde otonom teknolojiler konuşuluyor. Bu kapsamda Mercedes Benz Actros 1845 200 model tırı merak ediyor musunuz? İçeriğimizde deneyimlerimi sizle paylaşıyorum. Okumaya devam edin.

2020 Model Mercedes Benz Actros 1845 Tırın Dış Tasarımı

2020Model-MercedesBenz-Actros1845-DışTasarım
2020 Model Mercedes Benz Actros Tırın Dış Tasarımı - Okan Kaya

    İçeriğimizde aracın teknik özelliklerinden ziyade tasarımından ve sunduğu konfordan bahsedeceğim. Çünkü sıfır bir tır alıyorsanız diğer marka ve modeller ile benzer teknik özelliklere sahip olacaktır. Ayrıntılı teknik bilgi için Mercedes Benz Türkiye Resmi Sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Uzun yol şoförleri için konforun önemli olması açısından incelememi bu yönde yaptım. Görselde yer alan tırda neden kameralı dış aynaların bulunmadığını merak ediyor olabilirsiniz. Tercih edilen pakette yer almadığı için bu araçta kameralı yan aynalar bulunmuyor.  

  Dış tasarıma bakım kapağı ile başlayalım. Bakım kapağının üzerinde güzel bir Mercedes Benz ve Actros logosu yer alıyor. Tasarıma baktığınızda gücü hissediyorsunuz. Bu kapağın altında ise soğutma maddesi dengeleme kabı, hidrolik debriyaj kumanda sistemi, motor yağı dolum ağzı ve yıkama suyu kabı yer alıyor.  

  Tırın yanında bulunan avandalık gözünün açılması için şoför tarafında alt tabanda kilit açması düğmesi var. Tır çekicisinin sol arka tarafında 80 litre AdBlue ve 570 litre yakıt tankı mevcut. Aracın arka merkezinde bağlantı kaplini yer alıyor. İncelediğim tıra Krone marka sal dorse eşlik ediyor. Dorsenin ayrı satıldığını hatırlatmalıyım. Kasanın solunda yangın söndürme tüpüne yer verilmiş. Sol arkada ise takozları koymanıza yarayan bölme var. Dorse üzerinde reflektör şeridi ve dahili çengeller bulunuyor. Kasanın sağ arka tarafında isesu deposunu görüyoruz. Sağ önde eşyalarınızı rahatlıkla koyabileceğiniz geniş bir bagaja sahip. İsterseniz kabinin iç bölümünden bahsedelim. 

2020 Model Mercedes Benz Actros 1845 Tırın İç Tasarımı

2020Model-MercedesBenz-Actros1845-İçTasarım
2020 Model Mercedes Benz Actros 1845 Tırın İç Tasarımı - Okan Kaya

  İç kabin gezimize yolcu koltuğu tarafından başlayalım mı? Göğsün alt sağ yanından 24 volt ve 12 volt çakmaklık çıkışı bulunuyor. En altta iklimlendirme (klima) boşluklarına yer veriliyor. Yolcu koltuğu tarafından iki adet bardaklık ve USB girişi bulunuyor. İki koltuk arasında geniş bir çekmece var. Buraya 6 adet 1,5 litrelik su şişesini rahatlıkla sığdırabilirsiniz.  

   Araçta iki tane yatak bulunuyor. Üst yatak alt yataktan 1,5 kat daha büyük. Üst yatağın büyük olması güzel fakat tırmanma problemi yaşayabiliyorsunuz. Yukarıdaki yatağı koruma kemerlerinde bulunan düğmelere basarak açabilir ve su terazisine göre dengeleyebilirsiniz. Aşağıdaki yatağın baş ve ayak kısımlarında ikişer adet bölme yer alıyor. Yan duvarda ise ışık, ısıtma ve radyo gibi ayarları içeren paneller var. Altta bulunan yatağın baş bölümünün yükseklik seviyesini ayarlayabiliyorsunuz. Üst yatak kapalıyken alttaki eşyaların düşmesini engelleyen kibar üçgen bir file var.  

  Şoför kapısının kolunda kapı kilidi ve cam ayarı gibi kontrol seçenekleri sunulmuş. Göğsün sol tarafında dokunmatik ekrana sahip kontrol paneli, iklimlendirme kanalları, çakmaklık ve küllük gibi kısımlar yer alıyor. Dokunmatik ekranda ses seviyesi, sesli kumanda, bluetooth cihazın seçilmesi ve bağlanması, radyo frekansının seçilmesi, medya kaynağının belirlenmesi, uygulamalara göz atma, ana sayfa ve ayarlar gibi özelliklere erişim sağlayabiliyorsunuz. Eğer Apple iPhone akıllı telefon cihazınız var ise CarPlay özelliğini kullanabilirsiniz. iOS sürümünün uygunluğunu Mercedes Benz Actros 1845 2020 model araç kullanım kılavuzundan kontrol edebilirsiniz. 

  Direksiyonun sağ altında göğüste Start-Stop düğmesi var. Tırın çalışması için anahtarın araç içinde olması yeterli. Direksiyonun sağında vites kolu bulunuyor. Solda ise silgeç ve far gibi ayarları yapmanızı sağlayan kol var. Direksiyonun üzerinden ses seviyesi ayarı ve telefon görüşmesi cevaplama kontrol tuşlarına ulaşabiliyorsunuz. Gösterge panelinde hız göstergesi, araç bilgisayarı, devir saati, AdBlue durumu, yakıt seviyesi gibi özellikler mevcut.  

  Ön camın üstünde bölünmüş çekmecelere yer veriliyor. Şoför tarafının üst kısmında ise dijital takograf cihazı var.  Tavanda ise ikişer adet gece lambası ve okuma ışığı sunuluyor. Işıkların tam ortasında ise sunroof konumlandırılmış. 

2020 Model Mercedes Benz Actros 1845 Tır ile Uzun Yol Deneyimim

2020Model-MercedesBenz-Actros1845-UzunYolHaritası
2020 Model Mercedes Benz Actros 1845 Tır ile Uzun Yol Güzergahımın Haritası - Okan Kaya
    Yolculukla ilgili tecrübelerimi paylaşma zamanı. Rotamız Uşak’tan Ankara’ya gidiş dönüş istikametinde. Tırın yük ağırlığı ortalama 27 ton (27.000 kg). Toplam ağırlık ise ortalama 41 ton (41.000 kg). O zaman deneyimlerime geçebiliriz.
2020Model-MercedesBenz-Actros1845-UzunYolDeneyimim
2020 Model Mercedes Benz Actros 1845 Tır ile Uzun Yol Deneyimim - Okan Kaya

     Yan aynaların görüş açıları sürüş emniyeti için önemli. Yolcu koltuğundan baktığınızda dahi dorseyi az da olsa görebiliyorsunuz. Şoför açısından yan aynaların konumlandırmaları güzel. Tırın yüksek olduğun söylemeliyim. Biniş ve inişler rahat etmeyebilirsiniz. Yaşını almış delikanlılar için konforlu olmayabilir. Koltukların rahatlığı sayesinde uzun yollarda sıkıntı yaşamazsınız. Yatakların ölçülerinin büyük olması koltukların arkaya yaslanmasını kısmen engelliyor. Koltuk ve göğüs arasındaki ayak mesafesi yeterli. İç kabinin hacmi oldukça geniş. Yataklarının büyük olmasının kısmen olumsuz yönleri var ise de olumlu yönleri de gözlerden kaçmıyor. Evdeki uyku kalitenize yakın dinlenme sürecini deneyimliyorsunuz. Her şey şoförün ev konforunda yolculuk yapması için tasarlanmış. Örneğin araçta fazladan bulunan 24 volt ve 12 volt çakmaklık çıkışları ile akıllı telefonunuzu şarj edebilir ya da su ısıtıcılarınızı çalıştırabilirsiniz.  

  Akıllı telefonunuzu araca bağlayarak konuşma yapmanız ise ayrı bir konfor sağlıyor. Bu şekilde telefon görüşmelerinden kaynaklı trafik kazalarının önlenmesi de sağlanıyor. İç kabinin en sevdiğim özelliklerinden birisi de çekmece ve bölme sayısının fazla olması. Güvenlik önlemlerini de unutmayalım. Araç ön camda bulunan sensörler sayesinde şerit takibi gibi özelliklere sahip. Gece rahat sürüş yapmanızı sağlayan ışık seviyesini algılayarak otomatik yanan loş gece lambaları da güzel olmuş.  

  Tam otomatik vites ile yolculuğun keyfini çıkarın. İsterseniz manuel vitesi seçebilirsiniz. Bu seçenekte bütün kontrol sizde olmadığı için bunu önermiyorum. Yol bilgisayarı motor devrini kontrol ederek manuel seçiminize müdahale ediyor. Bu yüzden tam otomatik mod da gitmeniz daha mantıklı. Gece yolculuklarında farların aydınlatmasının yeterli olduğunu söyleyebilirim. Uzun yolculuklarda yakıt tankının 570 litre AdBlue tankının 80 litre olması sıkıntı yaratabilir. Çözüm olarak yedek yakıt deposu ekleyebilirsiniz.  

   Ses yalıtımı konusunda rüzgâr sesinin camlar kapalıyken çok az hissedilmesi iyi bi deneyim sunuyor. Motor sesi ise az da olsa duyuluyor. Güçlü bir motora sahip olan Mercedes Benz Actros 1845 2020 model araçtan az düzeyde ses duymak gayet normal.  

   Mercedes Benz Actros 1845 2020 model tır incelemesinde deneyimleri size aktardım. Görüşlerinizi ve düşüncelerinizi merak ediyorum. Tır hakkında neler hissettiklerinizi yorum yazarak bana iletebilirsiniz. İçeriği sevdiklerinizle paylaşarak destek olabilirsiniz. İsterseniz aşağıdan içeriğin YouTube videosuna ulaşabilirsiniz. Destek olmak için YouTube kanalıma abone olabilirsiniz. Sağlıklı günler sizle olsun. Kendinize çok iyi bakın. 

Okan Kaya

Konuyla İlgili Diğer Kategoriler 

  1. Motorlu Taşıt İncelemesi kategorisi için buraya tıklayın.
  2. Teknoloji İncelemesi kategorisi için buraya tıklayın. 
  3. Teknoloji Haberleri kategorisi için buraya tıklayın. 
  4. Nasıl Yapılır? Kategorisi için buraya tıklayın.

2 yorum:

  1. Buzdolabı yok sanırım standart pakettte dep yada retarder seçenek olurda klima buzdolabı sabit olmalı dünya para veriyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Bazı özelliklerin standart pakette yer alması gerekiyor. Çünkü günümüzde konfor önemli. Bu konuda ileride geliştirmeler yapılması gerekli. Sunumlar yapılırken en iyi yönlerinden bahsedilir. Fiyattan dolayı hep standart model almak zorunda kalırsın. Bu her alışveriş için böyle.

      Sil

Popüler Yayınlar