STRES YÖNETİMİ KİTAP İNCELEMESİ

 İş dünyasındaki problemlere çözüm gerektiren Harvard Business School Press tarafından hazırlanan Optimist Yayın Dağıtım tarafından yayınlanan Pocket Mentor serisinin “Stres Yönetimi” adlı kitabı hakkında düşüncelerimi belirtiyorum. İş dünyasında ya da kişisel yaşamınızda stres seviyeniz yükse ise Dr. Edward Hallowell tarafından hazırlanan Pocket Mentor serisinin “Stres Yönetimi” kitabını okuyabilirsiniz. Eser hakkındaki düşüncelerim için okumaya devam edin.
StresYönetimi-Kitapİncelemesi-OkanKaya
Stres Yönetimi Kitap İncelemesi-Okan Kaya

 Kitap, günlük iş yaşamında karşılaşabileceğimiz temel stres problemlerini ve pratik çözümlerini ele alıyor. Stresin tanımlamasını yapmak yerine formülünü vererek aynı formülü tersten çevirerek stresi nasıl azaltabileceğinize de değiniyor. Eser içerisinde günlük iş yaşamında karşılaşılan vakalar ve bunlara yönelik çözüm yolları önerilerek okuyucunun konuları sindirmesi sağlanıyor. Temel düzeyde resmi olmayan anketlerle stres seviyenizi ölçebilir, çözmeniz gereken temel problemleri tespit edebilir ve kendinizi keşfedebilirsiniz.

 Eser, Dr.Edward Hallowell tarafından Harvard Business School Press Pocket Mentor kapsamında hazırlanmıştır. Burcu Çekmece Türkçeye çevirmiştir. Türkçe yayını Optimist Yayım Dağıtım San. Ve Tic. Ltd. Şti. ile okuyucuya ulaşmıştır. Kitap 99 sayfa, 2 ana bölüm, 12 alt bölümden oluşuyor. “Stres Yönetimi: Temel Bilgiler” ana başlığı altında yer alan alt bölümler: Aşırı Yüklenme ve Toksik Endişe, Olumlu Stres ve Üretken Endişe, Stres Seviyenizi Belirlemek, Kontrolü Ele Almak, Endişeyi Eyleme Dönüştürmek, Başkalarıyla Bağlantı Kurmak, Kendinizle Bağlantı Kurmak, Bırakın Vücudunuz Stresten Kurtulmanıza Yardımcı Olsun, İyi Stres Alışkanlıklarını Uygulamak. “İpuçları ve Araçlar” ana bölümünün alt bölümleri: Stres Yönetimi İçin Araçlar, Kendinizi Sınayın, Sık Sorulan Sorular.

 Kitabı okuduğumuzda stresin aslında bizim kendimizle alakalı olduğunu dış çevrenin bunun üzerinde etkisine bizim izin verdiğimiz görünüyor. Eğer kendimizi daha esnek yapabilir ve yetkinliklerimizi artırarak güçlü olursak stres seviyemizin düştüğünü ve daha kontrol edilebilir olduğunu görüyoruz. Bazen de bizim kontörlümüz dışında gerçekleşen olaylara müdahale edememekten kaynaklı stresleri esnekliğimizle daha rahat atlatabildiğimizi anlıyoruz. Önceliğin her zaman kendimizin olduğunu ve iç dünyamızı yönlendirerek çevresel etkilerin azaltılabileceğini gözlemliyoruz. Beynin bizi değil bizim beynimi yönlendirmemiz gerektiği konusu ise büyü bir gerçek. Çünkü biz beynimizi yönlendirdiğimizde çözümlere beynimiz bizi yönlendirdiğinde problemlere odaklanıyoruz. İkisinin aynı oranda dengede kalabilmesi için gerçekleri kabul edip, kendimizi hayatta bu gerçeklere göre yönlendirmemiz ve seviyemizi yükseltmemiz gerekiyor. Çünkü stres şu an ki durumumuzun gerçekleştirmek istediklerimiz için yeterli olmamasından kaynaklı olması. Biz kendimizi güçlendirir ve esnek olursak istediklerimizi elde edebilecek stres seviyesine ulaşıyoruz. Bu sayede istediklerimizi gerçekleştirmemiz kolaylaşıyor. Hayallerimizi gerçekleştirdiğimiz de mutlu oluyor ve özgüvenimiz yerine geliyor.

 Stres seviyenizi kontrol ederek hayallerinize ulaşmanız daha olası. Bu yüzden oturup düşünüp gerçekleri kabul edip hayatınızın bir bilançosunu çıkarıp hedefler koyup kendinizi geliştirmeniz ve çevresel durumlara karşı daha esnek olmanız gerekiyor. Bunu yaptığınızda stres seviyenizi düşürüyor ve hayallerinizi gerçekleştirmeye bir adım daha yakın oluyorsunuz.

 Bugün Harvard Business School Press tarafından hazırlanan Optimist Yayınları tarafından Türkçede yayınlanan “Stres Yönetimi” eseri hakkını düşüncelerimi paylaştım. Siz stres yönetimi konusunda ne düşüyorsunuz? Stresinizi yönetmek için hangi çözümleri uyguluyorsunuz? Yorumlarda yazabilirsiniz. Kitap incelemeleri için kişisel web sitemi düzenli ziyaret edebilirsiniz. Hemen Yorum Yazın!

Okan Kaya 

Kitap İncelemelerim

  1. "Kitap İncelemesi" kategorisi için buraya tıklayın.
  2. "Suç ve Ceza Kitap İncelemesi" adlı blog yazısına buradan ulaşabilirsiniz.
  3. "Para, Finans ve Kriz Post Keynesyen Yaklaşım Kitap İncelemesi" adlı blog yazısına buradan erişebilirsiniz.
  4. "Kürk Mantolu Madonna Kitap İncelemesi" adlı blog yazısı için buraya tıklayın.
  5. "Sosyolojiye Giriş Dersleri Kitap İncelemesi" adlı blog yazısına buradan ulaşabilirsiniz.
  6. "Mor İnek Kitap İncelemesi" adlı blog yazısına buradan erişebilirsiniz.
  7. "Girişimcilik Hikayeleri Kitap İncelemesi"adlı blog yazısı için buraya tıklayın.
  8. "Kitle Psikolojisi Kitap İncelemesi" adlı blog yazısına buradan ulaşabilirsiniz.
  9. "Fikir Nasıl Bulunur Kitap İncelemesi" adlı blog yazısı için buraya tıklayın.
  10. "Kendi İşini Kurmak İsteyen Girişimcinin El Kitabı 2.0 İncelemesi" adlı blog yazısına buradan erişebilirsiniz.
  11. "Girişimcinin Başucu Kitabı" yazısına buradan ulaşabilirsiniz.
  12. "Hah Buldum Kitap İncelemesi" adlı blog yazısı için buraya tıklayın.
  13. "Problem Çözümüne Giriş 101 Kitap İncelemesi" adlı blog yazısına buradan erişebilirsiniz.
  14. "Tutkun Seyyah Kitap İncelemesi" adlı blog yazısına buradan ulaşabilirsiniz.
  15. "Davranışsal Finans ve Finansal Okuryazarlık Kitap İncelemesi" adlı yazısı için buraya tıklayın.
  16. "Kuantum Kodlama Kitap İncelemesi" adlı yazıya buradan erişebilirsiniz.
  17. "Felsefenin Temel Disiplinleri Kitap İncelemesi" adlı yazıya buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar