ÇALIŞANLARI ELDE TUTMAK KİTAP İNCELEMESİ

 Günümüz işletmelerinde çalışanları elde tutmak zorlaşıyor. Çalışanlarınızı elinizde tutmakla ilgili Optimist Yayınları’nın yayınladığı Harvard Business School Press’in Pocket Mentor serisinde yer alan “Çalışanları Elde Tutmak” kitabı hakkında düşüncelerime paylaşıyorum. Okumaya devam edin.

ÇalışanlarıEldeTutmak-Kitapİncelemesi-OkanKaya
Çalışanları Elde Tutmak Kitap İncelemesi-Okan Kaya

 İş yaşamında çalışanlarla ilgili “Çalışanları Elde Tutma” kitabını yazan James Waldroop ve Timotthy Butler, personelle ilgili genel kapsamda bilgilere, problemlere ve çözümlerine yer veriyorlar. Eserde kuşaklara, kuşakların özelliklerine ve hangi kuşağa hangi yönetim yaklaşımının uygulanması gerektiğine değiniliyor. Mart 2011 basım kitap olduğu için, Z kuşağı ile ilgili bilgi yer almıyor. Çalışanların genel yaşadığı problemler alt bölümleri oluşturuyor. Bu sayede herkesin karşılaşabileceği problemlere çözümler öneriliyor. İş yeri kültüründen, çalışanın tükenmişliğine uzanan geniş yelpazede bir değerlendirme var. Eserde yöneticinin kendisini geliştirmesi içinde bilgilere yer veriliyor. Kitabın sonunda ise bölümlerle ilişkili verilen işletme araçları şunlar: “Kalma Görüşmesi” Yürütmek tablosu, Belli Bir Çalışanın Yerine Başka Birisini Bulmanın Maliyetini Hesaplamak Tablosu, Çalışma Kültürü Anketi, Elde Tutuma Kişisel Değerlendirme Anketi.

 Eser 141 sayfa, 2 ana bölüm ve 11 alt bölümden oluşuyor. “Çalışanları Elde Tutmak: Temel Bilgiler” ana bölümünün alt bölümleri: Çalışanları Elde Tutmaya Genel Bir Bakış, Çalışanları Elde Tutmanın Zorluklarını Anlamak, Elde Tutma Stratejisi 1: Doğru Kişiyi İşe Almak, Elde Tutma Stratejisi 2: Şirketinizi Tercih Edilen Bir İşveren Haline Getirmek, Elde Tutma Stratejisi 3: Çok Kuşaklı Bir İşgücünü Elde Tutmak, Elde Tutma Stratejisi 4: Doğru Kültürü Beslemek, Elde Tutma Stratejisi 5: Çalışanların Tükenmekten Kaçınmasına Yardımcı Olmak, Elde Tutma Stratejisi 6: Elde Tutma Becerilerinizi Güçlendirmek. “İpuçları ve Araçlar” ana bölümünün alt bölümleri: Çalışanları Elde Tutma Araçları, Kendinizi Sınayın, Sıkça Sorulan Sorular.

 Kitaptan öğrendiğim dersler: İnsan odaklı bir çalışma ortamı yaratmak, ortak değerlere sahip işletme kültürü oluşturmak, çalışanları güncel tutmak, iş ve özel yaşam dengesini kurmasına destek olmak, iyi çalışanların motive etmek, yaş guruplarına göre çalışanlara özel yaklaşımlar sergilemek, yeni bir çalışanın maliyetini düşürmek için mevcut çalışanı kazanmaya çalışmak önemli.

 Bu yazımda Optimist Yayınları’nın yayınladığı Harvard Business School Press’in Pocket Mentor serisinde James Waldroop ve Timothy Butler’in yazdığı “Çalışanları Elde Tutmak” kitabı hakkında fikirlerimi paylaştım. Kitap incelemeleri için kişisel web sitemi düzenli ziyaret edebilirsiniz. Siz çalışanlarınızı elde tutmak için hangi yöntemleri uyguluyorsunuz. Hemen Yorum Yazın!

Okan Kaya

Kitap İncelemelerim

  1. "Kitap İncelemesi" kategorisi için buraya tıklayın.
  2. "Yeni Yönetici Olmak Kitap İncelemesi" adlı blog yazısına buradan erişebilirsiniz.
  3. "Proje Yönetimi Kitap İncelemesi" adlı blog yazısı için buraya tıklayın.
  4. "60 Saniyede Organize Olun Kitap İncelemesi" adlı blog yazısına buradan ulaşabilirsiniz.
  5. "60 Saniyede Harekete Geçin Kitap İncelemesi" adlı blog yazısına buradan erişebilirsiniz.
  6. "Stres Yönetimi Kitap İncelemesi" adlı blog yazısı için buraya tıklayın.
  7. "Suç ve Ceza Kitap İncelemesi" adlı blog yazısına buradan ulaşabilirsiniz.
  8. "Para, Finans ve Kriz Post Keynesyen Yaklaşım Kitap İncelemesi" adlı blog yazısına buradan erişebilirsiniz.
  9. "Kürk Mantolu Madonna Kitap İncelemesi" adlı blog yazısı için buraya tıklayın.
  10. "Sosyolojiye Giriş Dersleri Kitap İncelemesi" adlı blog yazısına buradan ulaşabilirsiniz.
  11. "Mor İnek Kitap İncelemesi" adlı blog yazısına buradan erişebilirsiniz.
  12. "Girişimcilik Hikayeleri Kitap İncelemesi"adlı blog yazısı için buraya tıklayın.
  13. "Kitle Psikolojisi Kitap İncelemesi" adlı blog yazısına buradan ulaşabilirsiniz.
  14. "Fikir Nasıl Bulunur Kitap İncelemesi" adlı blog yazısı için buraya tıklayın.
  15. "Kendi İşini Kurmak İsteyen Girişimcinin El Kitabı 2.0 İncelemesi" adlı blog yazısına buradan erişebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar