MOR İNEK KİTAP İNCELEMESİ

 Günlük yaşantınızda uyum sağlamadığınızı mı fark ettiniz? Peki bunu nasıl ve ne amaçla kendi faydanıza çevirebileceğinizi biliyor musunuz? İlginç fikirlerin anlatıldığı MediaCat’in yayınladığı Seth Godin’in yazdığı “Mor İnek” kitabı ile bunu öğrenmeniz mümkün. İş dünyasında, normal akışın dışında fikirlere sahip kişilerin hikayelerine göz atabilir ve kendinizi keşfedebilirsiniz.

mor-inek-kitap-incelemesi-okan-kaya
Mor İnek Kitap İncelemesi-Okan Kaya

 Birbirinden ilginç öyküleri barından eser 206 sayfadan oluşuyor. Açıklayıcı metinlerden sonra vaka analizleri okuyucuya aktarılıyor. Örnek olaylarda, yapılan farklılıklardan ve sonuçlarından bahsediliyor. Konu anlatımlarının altında girişimciler için altın tavsiyeler veriliyor. Eserde yer alan beğendiğim konu başlıkları şunlar: “Yeni P”, “Yayılan, Kazanan Fikirler”, “Büyük Sayılar Yasası”, “Lideri Takip Etmek”, “İnek Olmanın Avantajları”, “Otaku’nun İzinde”, “Fikir Birliğinin Zararları”, “Pazarlamacılık Bitti-Artık Hepimiz Tasarımcıyız” ve “Ucuz Olmanın Yarattığı Sorunlar”.

 Eserin yarı akademik yarı tecrübelere dayalı bir anlatımı olduğunu söylemeliyim. Teknik konuları o kadar iyi bir anlatımla aktarıyor ki anlamamak mümkün değil. Pazarlama referans kitaplarının teori sıkıcılığından uzak bir dile sahip. Konular vaka incelemeleriyle desteklendiği için bilgiyi daha rahat sindirebiliyorsunuz.

 “Büyük Sayılar Yasası” başlığında ilginç ama bir o kadarda gerçek bir durumu değerlendiriyor. Sayıların büyüklüğünden ziyade verimliğin daha önemli olduğuna değiniyor. Bunu anlatırken reklam ortamlarının sayısal büyüklüğünden ve işlevselliğinden yola çıkıyor. Aslında gün sonunda büyük sayılara sahip reklam ortamlarında mesajınızın yayınlanması karşılığında zarar daha ettiğinizi kendi tecrübelerinden yola çıkarak aktarıyor. Aslında önemli olan niceliğin değil niteliğin olduğu sonucunu bu bölümden çıkarabiliyoruz. Günümüz sosyal medya reklam kampanyalarının hedef kitleyi doğru belirlenmesi ile başarıya ulaşabileceğini de buradan anlayabilirsiniz.

 “Pazarlamacılık Bitti-Artık Hepimiz Tasarımcıyız” bölümünde ise satış ve pazarlamanın farkını görebilirsiniz. Yazar, pazarlamanın tarihsel sürecinden yola çıkarak günümüzde her şeyin tasarıma dayalı olduğunu söylüyor. Her pazarlama ekibinin ve iş sahiplerinin tasarım eğitimi almaları tavsiyesinde bulunuyor. Pazarlamanın günümüzdeki kapsamına baktığımızda bu öneride ne kadar haklı olduğunu söylemek mümkün. Bir ürün piyasaya çıkmadan önce başlayan tasarım sürecini pazar faaliyetleri ve satış sonrası hizmetler takip ediyor. En baştan sona kadar geçen sürecin iyi tasarlanması sonucunda ise pazarlama başarısı elde ediliyor. Bu kapsamda tasarım eğitimi ön plana çıkıyor. Bu yüzden şimdiden ekibimizi ve kendimizi hazırlamalıyız.

 Bugün MediaCat Yayınları’nın yayınladığı Seth Godin’in kaleme aldığı “Mor İnek” adlı kitap hakkında düşüncelerimi paylaştım. Sizde fikirlerinizi yorumlardan iletebilirsiniz. En yeni kitap incelemelerime göz atmak için her hafta kişisel web sitemi ziyaret edebilirsiniz. Sağlıklı günler sizle olsun. Kendinize çok iyi bakın. Hemen Abone Olun!

Okan Kaya

Kitap İncelemelerim

  1. "Kitap İncelemesi" kategorisi için buraya tıklayın.
  2. "Girişimcilik Hikayeleri Kitap İncelemesi"adlı blog yazısı için buraya tıklayın.
  3. "Kitle Psikolojisi Kitap İncelemesi" adlı blog yazısına buradan ulaşabilirsiniz.
  4. "Fikir Nasıl Bulunur Kitap İncelemesi" adlı blog yazısı için buraya tıklayın.
  5. "Kendi İşini Kurmak İsteyen Girişimcinin El Kitabı 2.0 İncelemesi" adlı blog yazısına buradan erişebilirsiniz.
  6. "Girişimcinin Başucu Kitabı" yazısına buradan ulaşabilirsiniz.
  7. "Hah Buldum Kitap İncelemesi" adlı blog yazısı için buraya tıklayın.
  8. "Problem Çözümüne Giriş 101 Kitap İncelemesi" adlı blog yazısına buradan erişebilirsiniz.
  9. "Tutkun Seyyah Kitap İncelemesi" adlı blog yazısına buradan ulaşabilirsiniz.
  10. "Davranışsal Finans ve Finansal Okuryazarlık Kitap İncelemesi" adlı yazısı için buraya tıklayın.
  11. "Kuantum Kodlama Kitap İncelemesi" adlı yazıya buradan erişebilirsiniz.
  12. "Felsefenin Temel Disiplinleri Kitap İncelemesi" adlı yazıya buradan ulaşabilirsiniz.
  13. "Pazarlama Stratejileri ve Karar Alma Mekanizması Kitap İncelemesi" adlı yazı için tıklayın.
  14. "Yöntembilimleri, Standartları ve Belgeleriyle Yazılım Mühendisliği Kitap İncelemesi" adlı yazıya buradan erişebilirsiniz.
  15. "Bilgisayar Ağlarına Giriş Rehberi Kitap İncelemesi" adlı blog yazısına buradan ulaşabilirsiniz.

2 yorum:

  1. Sektöre dair ilgi çekici bir kitap

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Girişimcilik alanı için önemli bir eser. Yaratıcı işlerle uğraşan sektörlerinde faydalanacağı bir kitap.

      Sil

Popüler Yayınlar