BROTHER MFC-L2700DW LAZER YAZICI AYARLARI NASIL YAPILIR?

brothermfcl2700dw-ayarlarmenüsü-okankaya
Brother MFC-L2700DW Lazer Yazıcı Ayarları Nasıl Yapılır? - Okan Kaya

   Brother MFC-L2700dw çok fonksiyonlu siyah beyaz lazer yazıcı serime gösterdiğinizden ilgiden dolayı teşekkür ederim. YouTube kanalıma ve web sitemde yer alan yazılara gelen yorumlarınız ışığında bu içeriği hazırladım. Menü ayarlarının nasıl yapıldığını öğrenmek istiyorsanız bu yazı sizin için hazırlandı. Zaman kaybetmeden menü başlıklarını ne işe yaradığına göz atalım.

Brother MFC-L270DW Ayar Düğmeleri  

brothermfcl2700dw-soltuş-okankaya
Brother MFC-L2700DW Sol Menü Tuşları - Okan Kaya

   Menü ayarlarını daha iyi anlamak için cihaz üzerindeki tuşları yakından tanımamız gerekiyor. Yazıcının sol tarafında adres defteri, fax ayarı, wifi, seçenekler, çift taraflı kimlik fotokopisi, çift taraflı fotokopi kısa yolları bulunuyor. Adres defterinden kayıtlı numarayı veya grubu seçerek hızlı gönderim yapabiliriz. Fax ayarlarından ise gönderici ve alıcı ayarlarını gerçekleştiriyoruz. Wifi tuşu yardımıyla mevcut kablosuz ağla bağlantı kurabiliriz. Seçenekler tuşu ile mevcut işlevi kontrol edebiliriz. ID düğmesiyle kimlik fotokopisi çekimini gerçekleştirebiliriz. Bu seçenekte cihaz işlem için takip etmeniz gereken adımları göstererek sizi yönlendiriyor. Çift taraflı fotokopi seçeneğinde ise tarama sonrası yazdırma işleviyle ilgili seçenekleri ayarlıyoruz.  


brothermfcl2700dw-ortatuş-okankaya
Brother MFC-L2700DW Orta Menü Tuşları - Okan Kaya

   Makinenin orta bölümünde fax, tarama, fotokopi, geri alma veya silme, ses azaltma ve çoğaltma, menü, tamam (onay), adres defteri arama düğmeleri yer alıyor. Fax, tarama ve fotokopi tuşlarını kullanarak yapacağınız işlemin özelliklerini hemen aktif edebiliyorsunuz. Geri veya silme tuşu ile bir üst menü başlığına dönme, numara veya harf kullanımında silme işlevini gerçekleştirebilirsiniz. Ses azaltma ve çoğaltma düğmelerini yön tuşları gibi kullanabilir ya da cihazınızın sesini ayarlamak için tercih edebilirsiniz. Bir işlemi onaylamak, alt ayar menüsüne girmek için tamam (onay-ok) düğmesini kullanmalısınız. Adres defteri arama yani kitap simgesi ile fax numaralarıyla ilgili işlemleri yapabilirsiniz. 

brothermfcl2700dw-sağtuş-okankaya
Brother MFC-L2700DW Sağ Menü Tuşları - Okan Kaya

   Brother MFC-L2700dw model yazıcının sağ bölümünden giriş ve onay düğmelerine ulaşmak mümkün. Sağ tarafta yer alan düğmelerimiz şunlar: Rakamlar, özel karakterler, harfler, açma ve kapatma, başlatma ve sonlandırma. Rakamalar, özel karakterler ve harflerle şifreleri doldurma ve onay işlemlerini yapabiliriz. Harf tuşunu kullanmak için düğmeye art arda basmamamız gerekir. İptal düğmesi ile mevcut işleme son verebilir; başlatma düğmesi ile işlemin gerçekleşmesini sağlayabiliriz.  

Brother MFC-L270DW Ayar Menüsü 

   Menü düğmesine basarak ayarlara giriş yapıyoruz. Karşımıza ana başlıklar geliyor. Ana kategori başlıkları şunlar: Genel ayarlar, fax, kopya, yazıcı, baskı raporları, ağ, makine bilgisi ve ilk kurulum. Yazıcıyı ilk aldığımızda ilk kurulum menüsüne ihtiyaç duyuyoruz. Kurulum için kutu içinde yer alan adımları izlemeyi unutmayın.


brothermfcl2700dw-ayarlarmenüsü-okankaya
Brother MFC-L2700DW Ayarlar Menüsü -Okan Kaya

   Genel ayarlara giriş yaptığımızda karşılaştığımız alt başlıklar şunlar: Varsayılan mod, mod zamanlayıcısı, kâğıt, ses seviyesi, ekoloji, LCD kontrast, güvenlik, cam boyutu ve toner değiştirme. Varsayılan mod menüsünden kopya, tarayıcı ve fax özelliklerinden birisini ana mod olarak seçebiliyoruz. Mod zamanlayıcı ile seçili özelliğinin süresini ayarlıyoruz.  Kâğıt menüsünden kâğıt türünü, kâğıt boyutunu, boyutun kontrolünün seçimini sağlıyoruz.  Kâğıt türünde düz, kalın, daha kalın gibi seçenekler karşılıyor bizi. Kâğıt boyutunda ise A4, A5 ve mektup gibi özel ölçüleri tercih edebiliyoruz. Ses seviyesinden cihazın ses düzeylerini ayarlıyoruz. Ekoloji ayarları ile tasarruf etmeniz mümkün. Ekoloji menüsünün alt başlıkları şunlar: Toner tasarrufu, uyku zamanı, sessiz mod, otomatik güç kapatma. Toner tasarrufu ile daha fazla çıktı elde edebilirsiniz. Uyku zamanı ile elektrik güç tüketimini azaltabilirsiniz. Otomatik güç kapatma ile elektrikte daha fazla tasarruf sağlayabilirsiniz. LCD kontrastıyla ayar ekranın parlaklığını değiştirebilir ve yazıların görünürlüğünü ayarlayabilirsiniz. Güvenlik başlığı altından ise TX kilidi ve cihazınızın kilit ayarlarını değiştirebilirsiniz. Cam boyutu ayarından tarama yapılacak kâğıt boyutunu değiştirmeniz mümkün. Toneriniz bittiğinde ise toner değiştir başlığını kullanarak ilerleyebilirsiniz. Toner değişimi için Brother web sitesini ziyaret edebilir ya da kutunun içinde yer alan kullanım kılavuzundan faydalanabilirsiniz. Sağlıklı toner değişimi için lütfen üreticinin yönergesini uygulayın. 

   Fax ana başlığının sahip olduğu alt başlıklar ise şöyle: Alım kur, gönderim kur, adres defteri, rapor ayarı, uzak faks seç, çevirme kısıtlamaları, kalan işlemler ve muhtelif (uyum). Adres defteri ayar menüsünden tek tuş arama, hızlı çevir ve grupları kur seçeneklerine ulaşabilirsiniz. Rapor ayarlarından XMIT raporu ve faaliyet dönemi raporu alabilirsiniz. Uzaktan faks seç ile yönlendirme ve kaydetme, pc fax alım, uzaktan erişim, doküman yazdır kategorilerini ayarlamanız mümkün.  

   Kopya ana başlığının barındırdığı alt başlıklar: Kalite, parlaklık, kontrast, kimlik kopyası. Kalite başlığında otomatik, metin, foto, grafik ayarları yer alıyor. Parlaklık ve kontrast ile çıktının görünürlüğünü kontrol edebiliriz. Kimlik kopyasından ise kimlik fotokopisi ayarlarını gerçekleştirebiliriz. 

   Yazıcı ana başlığında ise yer alan alt başlıklar şunlar: Deneme yazdır, çift taraflı, otomatik devam et, yazıcı sıfırla. Cihazımızın yazdırma işlevinin kontrolünü deneme yazdır ile yapabiliriz. Çift taraflı menüsünden çıktının iki tarafına baskı yapılmasını sağlayan ayarları düzenleyebiliriz. Şimdi de baskı raporları başlığına bakalım. 

   Baskı raporları menüsünün alt başlıkları: XMIT onay, adres defteri, fax faaliyeti, baskı ayarları, kullanıcı ayarları, ağ yapılandırma ve kablosuz raporu. 

   Ağ ana başlığından ise yazıcının bağlantılarını kontrol edebilir ve düzenleyebiliriz. Ağ alt başlıkları ise şunlar: kablolu ağ, kablosuz ağ, wifi direct ve ağ sıfırla. 

   Makine bilgileri bölümünden cihazımız hakkındaki bilgilere ulaşabiliriz. Seri numara, sürüm, sayfa sayısı ve parça ömrü alt başlıklarından detaylara sahip olabiliriz. Sayfa sayısı bize ilk cihaz kurulumundan baktığımız ana kadar olan süre aralığında basılan toplam sayfa sayısını verir. Parça ömründen ise tonerimizin ve drum ünitemizin kalan ömrünü öğrenebiliriz. 

   Brother MFC-L2700dw çok fonksiyonlu siyah beyaz lazer yazıcının ayarlar menüsüne ayrıntılı bir şekilde göz gezdirdik. Daha fazla detaylı bilgi için aşağıdaki YouTube videosunu izleyebilirsiniz. Yazı serisinin diğer makaleleri için aşağıdaki linke tıklamanız yeterli. Sorularınız ve görüşleriniz için yorum yazabilirsiniz. Destek olmak için yazının linkini sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Görsel anlatım için videoyu izleyelim. Hemen İzle! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar