İLETİŞİM

OKAN KAYA

İLETİŞİM BİLGİLERİ

      Hadi Durma! Bana fikirlerinden bahset. Şikayetlerini iletirken önerilerini yazmayı unutma. E-posta yazarken aşağıdaki kurallara uymaya dikkat et lütfen. İletişim iki tarafın anlaşılır olması için doğru ve güvenilir adımlar ile ilerlemelidir.

  1. Kibar ve saygılı kelimeler kullan.
  2. Unutma ki herkesin hatası olabilir, düzeltmem için önerilerini de yaz.
  3. Konu kısmına e-posta ile alakalı en kısa kelime öbeklerini yaz.
  4. E-postan reklam ve ya pazarlama içerikli olmasın.
  5. İçeriği kısa ve öz olsun. Gerekirse senden detaylarını öğrenebilirim.
  6. Seninle iletişime geçebileceğim ad-soyad, ev adresi, telefon, alternatif e-posta adresi (varsa), web adresi (web sayfası/site) linki, iş yeri varsa adı ve adresi. Bunlar neden önemli! Eğer e-postana ve ya konunla ve içeriğin ile ilgili sana yardımcı olmamı ve ya yanıt vermemi istiyorsan seni tanımam lazım.
  7. Birden çok dosya göndermek istersen kategorilere ayrılmış şekilde sıkıştırılmış toplu dosya öbekleri olarak gönderirsen dosyalarını incelemem daha kolay olur ve dosyalarını gözden kaçırmamış olurum.
  8. Son olarak "Söz uçar, yazı kalır." (Türk Atasözü). Yazdıklarından şahsın olarak sorumlusun.

      Eğer seninle bu maddelerde anlaşmaya varmışsak benimle artık iletişime geçebilirsin.İletişim formunu eksiksiz doldurmayı unutma!



İletişim formu için e-posta (mektup) resmine tıklayınız.







____


WEB SİTESİ İLETİŞİM SAYFASI HAZIRLAMANIN PÜF NOKTALARI            

web-sitesi-iletişim-sayfası-okan-kaya
Web Sitesi İletişim Sayfası Hazırlamanın Püf Noktaları - Okan Kaya



    İletişim canlı varlıkların aralarında karşılıklı anlaşmalarını ifade eder. İlkçağdan itibaren ses, resim, yazı, doğayı taklit gibi çeşitli yöntemler kuruldu. İletişimin temel varsayımları gönderen, mesaj, iletişim aracı ve alıcı üzerine kurulur. Basit anlatımla gönderen anlatmak istediği konuyu alıcıya mobil uygulama, web sitesi iletişim sayfası, telefon, e-posta veya fax gibi aracılarla iletmesi iletişim ağını açıklar.


       İletişim sayfası bir web sitesi için olmazsa olmazdır. Arama motorları optimizasyonu (SEO) için önemli bir araçtır. Kullanıcı deneyimi açısından kolaylık sağlar. Kullanıcıların problemlerini, fikirlerini veya isteklerini öğrenme olanağı sunar. Etkileşimi arttırır ve katılımcı bir iletişim kurulmasını sağlar. Web sitesi ziyaretçileri ile etkileşimde bulunarak kendinizi geliştirme imkanına sahip olursunuz. Şikayetlerini öğrenebilir ve çözümler üretebilirsiniz. İletişim sayfası zengin içerik barındırmalıdır. Yazıdan oluşan sade bir iletişim zayıf kalır.

         Aşağıda web sitesi iletişim sayfası hazırlamanın püf noktaları yer alır:

  1. İletişimin doğru olması için web sitesi kurallarından bahsedebilirsiniz. Özel bir yazım formatı var ise maddeler halinde belirtmelisiniz.
  2. İletişim formu oluşturmalısınız. Formda istediğiniz bilgiler değişkenlik gösterebilir. Temel olarak ad ve soy isim, konu, e-posta adresi ve mesaj konu başlıklar yer alır. Kodlama bilmiyor iseniz Google Formlar aracı ile bir iletişim dokümanı hazırlayabilir ve size sunulan yöntemlerden birisini kullanarak web sitesi iletişim sayfası içine ekleyebilirsiniz.
  3. İletişim formunun altında bulunduğunuz konumu gösteren bir harita paylaşmalısınız. Kodlama bilmiyorsanız Google Haritalar aracı ile yol tarifi gösterebilirsiniz. Google Harita sayfasında bulunduğunuz konumu yazınız. Sonucun yer aldığı bölümde paylaş yazısı var. Paylaş butonuna bastıktan sonra harita yerleştirme sekmesinden html kodu kopyalayarak web sitesi iletişim sayfası bölümünün kod kısmına uygun bir şekilde yerleştirin.
  4. Haritanın yanında yazı ile işyerinizin tam adı, vergi dairesi, vergi numarası, adresi, telefon ve faks numarası yer almalıdır. E-posta adresinizi paylaşmayınız. İletişim formu bu görevi görmektedir. Hesap numaralarınızı müşterilerinize özel olarak güvenli bir araç ile paylaşınız. Sitenizde banka bilgileriniz bulunmasın.


Yukarıda temel olarak bir web sitesi iletişim sayfası özelikleri bulunmakta. Kendi ihtiyaçlarınıza göre şekillendirebilirsiniz. İletişim doğru kullanılması için iki tarafın birbirine dürüst ve saygılı olması gerekir. Çalışmanızı buna göre yapmalısınız. Fikir edinmek amacıyla iletişim sayfamızı örnek olarak inceleyebilirsiniz. Bilgi doğru oldukça değerlidir.

Okan Kaya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar