![]() |
Tutkun Seyyah Kitap İncelemesi-Okan Kaya |
Kitapta karakterden mekâna kadar her şey en ince ayrıntısına kadar tasvir edilmiştir. Okuyucu kitabı gözlerinde canlandırarak hayal dünyasında yolculuğa çıkıyor. Tasvirler bir yeri tanımlamaktan ziyade olay örgüsünün tamamını özünde barındırıyor. Kitap dört bölüm ve 89 sayfadan oluşuyor. Kitapta konular 3.taraf gözden 1.tekil ağızla anlatılıyor. Anlatımda tekil şahıs arkadaş rolünü alıyor. Bu sayede yazar, ana kahramanın dünyasına yukardan bakmamızı ve resmin tamamını görmemizi sağlıyor.
Hikâyeye girişin yapıldığı ilk bölümde İngiltere’nin dönemsel izleri ve kültürü han ile tasvir ediliyor. Aynı han son bölümde de kullanılarak sona varılıyor. Türk kültüründen sevgili Aşık Veysel’in “Uzun İnce Bir Yoldayım Gidiyorum Gündüz Gece” adlı eserinde de söylediği gibi dünya bir han olarak tasvir ediliyor. Han’ın başlangıç ve sonda kullanılması dünyanın başının ve sonunun olduğunu temsil ediyor.
Kitabın ikinci ve üçüncü bölümünde bilim ve din, Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere, dünya siyaseti ve dönem sanat görüşü olabildiğince okuyucuya aktarılıyor. Bu bölümlerde hanın dünya tasvirinden dolayı yazar çatışmalardan faydalanmış. Psikolojiyi iyi kullanan yazarın, ana karakterin iç dünyasına ve dünyanın o dönemdeki durumuna ilişkin detayları bu bölümlerde anlattığını görmek mümkün.
Kitabın her satırı okuyucu için ayrı bir ders niteliğinde olduğunu söylemeliyim. Kitap özetle okuyucuya iyiliği ve dünyanın bir sonu olduğunu, davranışlarımızı bu düzlemde şekillendirmemizi ve geçmişe değil geleceğe odaklanmamız gerektiğini aktarıyor.
Hayat ile ilgili önemli dersler veren “Tutkun Seyyah” adlı eseri inceledim. Altın Bilek Yayınları tarafından yayınlanan ve Ebru Coşkun’un Türkçeye çevirdiği “Tutkun Seyyah” adlı eser hakkında düşüncelerinizi yorumlardan iletebilirsiniz. Sağlıklı günler sizle olsun. Kendinize çok iyi bakın. Hemen Yorum Yazın!
Okan Kaya
Kitap İncelemelerim
- "Kitap İncelemesi" kategorisi için buraya tıklayın.
- "Davranışsal Finans ve Finansal Okuryazarlık Kitap İncelemesi" adlı yazısı için buraya tıklayın.
- "Kuantum Kodlama Kitap İncelemesi" adlı yazıya buradan erişebilirsiniz.
- "Felsefenin Temel Disiplinleri Kitap İncelemesi" adlı yazıya buradan ulaşabilirsiniz.
- "Pazarlama Stratejileri ve Karar Alma Mekanizması Kitap İncelemesi" adlı yazı için tıklayın.
- "Yöntembilimleri, Standartları ve Belgeleriyle Yazılım Mühendisliği Kitap İncelemesi" adlı yazıya buradan erişebilirsiniz.
- "Bilgisayar Ağlarına Giriş Rehberi Kitap İncelemesi" adl blog yazısına buradan ulaşabilirsiniz.
- "Anayasa Candır Kitap İncelemesi" adlı yazı için buraya tıklayın.
- "Herkes İçin Oyunlaştırma Kitap İncelemesi" adlı blog yazısına buradan erişebilirsiniz.
- "Sosyal Aağlar Tarihi Kitap İncelemesi" adlı yazı için buraya tıklayın.
- "Küçük İşletmeler İçin Sosyal Medya Kitap İncelemesi" adlı blog yazısına buradan erişebilirsiniz.
- "Efruz Bey Kitap İncelemesi" adlı yazıya buradan ulaşabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder