HERKES İÇİN OYUNLAŞTIRMA KİTAP İNCELEMESİ

 Ercan Altuğ Yılmaz’ın kaleme aldığı “Herkes İçin Oyunlaştırma” adlı kitap hakkında düşüncelerimi paylaşıyorum. “Herkes İçin Oyunlaştırma” kitabı hakkındaki görüşlerim için okumaya devam edin.

HerkesİçinOyunlaştırma-Kitapİncelemesi-OkanKaya
Herkes İçin Oyunlaştırma Kitap İncelemesi-Okan Kaya
  Her zaman olmasa da arada zamanın sıradanlığından bahsederiz. Bulunduğumuz konumdan kısa süreliğine de olsa uzaklaşmak isteriz. Peki Neden? Her şey sıradanlaşmış ve motivasyonumuzu yitirmiş oluruz. İç ve dış motivasyon hayatın devamlılığı için önemli. İç motivasyona sahip bir insan her zaman hedeflerine ulaşmak için çabalar. Edindiği tecrübeleri içselleştirir ve devamlılığını sağlar. Dış motivasyona sahip insanlar ise en ufak bir başarısızlıkta vazgeçerler. Aslında hayat bir oyun değil midir? Bu sorunun cevabı için Sayın Ercan Altuğ Yılmaz’ın kaleme aldığı Abaküs Kitap Yayın Dağıtım Hizmetleri tarafından yayınlanan “Herkes İçin Oyunlaştırma” adlı esere göz atalım.

   Çocukluğumuzdan itibaren aslında bir oyun içerisinde yer alıyoruz. Herkesin bir görevi ve seviyesi var. Örneğin öğrencinin seviyesi başarı olarak hak kazandığı sınıfları; görevi ise derslerini başarıyla tamamlamak. Aile içinde ise ebeveynlerin görevi çocuğunun korumasını, birey olarak gelişmesini ve sağlıklı bir yaşam sürmesini sağlamak. Bu kapsamda iş yaşamında da her çalışanın bulunduğu seviyelere görev tanımlamaları bulunuyor. Dijitalleşme öncesinde oyunlaştırma sıklıkla uygulanan yöntemdi. Teknolojinin gelişmesi ile bir adım öteye giderek ölçülebilir ve ulaşılabilir kılındı. Oyunlaştırmayı kısaca mevcut yaşam içerisindeki deneyimleri eğlenceli hale getirmek olarak adlandırabiliriz. Dünyanın her yerinde bu konu üzerine uzmanlaşan ve sektöre yön veren profesyoneller bulunuyor. Ercan Altuğ Yılmaz’da bu profesyonellerden biri olarak Türkiye coğrafyasına ve iş kültürüne önemli bir eser bırakıyor.

   Kitapta oyun ve oyunlaştırma kavramlarının açıklaması örneklerle anlatılıyor. Ulusal ve uluslararası röportajlar ile de konu farklı bakış açılarıyla ele alınıyor. Röportajda yer alan profesyoneller büyük şirketlerde, üniversitelerde veya farklı pozisyonlarda yer alıyorlar. Bu yüzden değerli bir kaynak haline geliyor eser. Oyunlaştırmanın stratejilerinden, dünya genelinde algılanan kurallardan ve deneyimlerden sıkça yer veriliyor. Genel uygulamalarda yapılan yanlışlardan, sektörün geleceğinden, oyunlaştırmanın nasıl olması gerektiğinden detaylı bir şekilde anlatım içeriyor. Yazar konunun daha iyi anlaşılması için dünya genelinde uygulanmış ve başarılı olmuş oyunlaştırma örneklerini açıklıyor. Birçok girişimci ve işletme için örnek olabilecek uygulamalara yer veriliyor. Dijital girişimlerin sürdürülebilirliğini sağlamaları için neler yapmaları gerektiğini anlamalarını sağlayabilecek bir referans kitap.

   Kitaplar hakkında görüşlerimi ve edindiğim çıkarımları sizlerle paylaşıyorum. Göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederim. Sevdiklerinizle ve bağlantılarınızla yazılarımı paylaşarak daha fazla insana ulaşmamı sağlayabilirsiniz. Kendinize iyi bakın. Sağlıklı günler dilerim.

Okan Kaya

Kitap İncelemelerim

  1. "Kitap İncelemesi" kategorisi için buraya tıklayın.
  2. "Sosyal Aağlar Tarihi Kitap İncelemesi" adlı yazı için buraya tıklayın.
  3. "Küçük İşletmeler İçin Sosyal Medya Kitap İncelemesi" adlı blog yazısına buradan erişebilirsiniz.
  4. "Efruz Bey Kitap İncelemesi" adlı yazıya buradan ulaşabilirsiniz.
  5. "52 Öykü 52 Yaşam Kitap İncelemesi" adlı blog yazısı için buraya tıklayın.
  6. "Felatun Bey İle Rakım Efendi Kitap İncelemesi" adlı yazıya buradan erişebilirsiniz.
  7. "Yazılım Mühendisliği Temelleri Kitap İncelemesi" adlı blog yazısına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar