Yazılım Mühendisliği Temelleri adlı kitap yazılım ve yazılım mühendisliğinin yapılarını öğrenmeniz için ideal bir başlangıç kitabı. Dr. Erhan SARIDOĞAN tarafından yazılan Dr. Rifat ÇÖLKESEN editörlüğünde Papatya Yayıncılık ile okuyucuyla buluşuyor. Kitap hakkındaki düşüncelerimi sizle paylaşıyorum. Okumaya devam edin.
![]() |
Yazılım Mühendisliği Temelleri Kitap İncelemesi-Okan Kaya |
Kitap giriş bölümü dâhil 12 bölümden meydana geliyor. Bunlar: Giriş, Bilgi Sistemleri ve Sınıflanması, Bilgisayar Sistemi Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Yazılım İsterileri Çözümlemesi, Yazılım Tasarımı, Yazılım Gerçekleştirilmesi, Yazılım Testi, Yazılım Bakımı, Nitelik Güvence, Konfigürasyon/Düzenleşim Yönetimi ve Yazılım Geliştirme Yöntembilimleri. Bir yazılım projesinin başından sonuna hangi bilgiye ve yönteme ihtiyaç duyacağınız, bunları ne gibi yöntemler uygulayarak nasıl standartlarla ile gerçekleştireceğiniz temellerini içeriyor.
Kitap bilimsel ve teknik bir kategoride olduğu için ilgi gerektiren bir süreç istiyor. Gerçek anlamda anlamak ve içselleştirmek için zamana ihtiyacınız olabilir. Yazılım sektöründe yer alan orta ve üst düzey pozisyonlarda bu aşamaların çoğu yer aldığı için kitap eksik bilgileri tamamlayıcı ve yanlış uygulamaları onarıcı nitelikte olacağından kısa sürede bitirebilirler. Okuduğum kitaplar hakkında kısa bilgiler ve yeri geldiğinde çıkardığım dersleri sizlere aktarıyor olacağım. Bilgi paylaşınca çoğalır. Bu yüzden takipte kalın ve bu kitaptan haberi olmasını istediğiniz çevrenize paylaşmayı unutmayın. Hemen Paylaş!
Okan Kaya
Kitap İncelemelerim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder