Anadolu Üniversitesi tarafından yayınlanan “52 Öykü 52 Yaşam” kitabı ile açıköğretim sisteminin insanların hayatına sağladığı katkıyı gözlemliyoruz. Kitap hakkındaki düşüncelerimi paylaşıyorum. Kitap içeriğinin detayları için okumaya devam edin.
![]() |
52 Öykü 52 Yaşam Kitap İncelemesi-Okan Kaya |
İş dünyasında sürekli dile getirilen vazgeçmemek, sabır etmek, azim ile çalışmak, hedeflerimiz için çabalamak kısa cümlelerinin yaşam içerisinde nasıl gerçekleştiğini anlatıyor “52 Öykü 52 Yaşam”. Mezarlıklar hayallerini gerçekleştiremeyen ve pişman olan insanlar ile dolu kısa hikâyesi anlatılır. Bu öyküler tam da hayallerini gerçekleştirmek için engellerle mücadele eden ve başarıyı yakalan insanların hikâyelerini içeriyor. Benim için gerçek yaşamın değerlerini taşıdığı için kişisel gelişim ya da isteklendirme kitaplarından daha önemli bu kitap. Unutmayın tecrübeler yaşanmış başarısızlıkların, ümit kırıklıklarının, engelleri aşamamanın oluşturduğu derin yaralar içerir. Bunun için diğer insanların tecrübelerinden yararlanmak sizi daha az zamanda daha ileriye götürür.
Kitaptan kendi adıma çıkardığım bazı dersler var. Eğer engel var ise bir problem ve çözümü kesinlikle vardır. Sürekli mücadele edersiniz ve zamanı geldiğinde başarıyı yakalarsınız. Önemli olan amacınızdan vazgeçmemektir. Başarılı insanlar akıntıya karşı yüzen ve kıyıya ulaşan insanlardır. Yaşın, cinsiyetin ya da yaşadığınız yerin bir önemi bulunmuyor. Her yaşta yapabileceğiniz mutlaka bir çözüm yolu bulunur. Hayatınızda yalnız kaldığınızda ne düşündüğünüz önemlidir. Yalnızlığınızı kabul ederseniz başarısız olursunuz. Yalnızlığınızla mücadele ederseniz bulunduğunuz noktadan daha ileri noktalara ulaşırsınız. Çocuklar çevrelerindeki insanları örnek alırlar. Anne ve babası ilk örnek aldıkları insanlardır. Çocuğumuzun hata yapmaması için ona karşı iyi davranışlarımızla örnek ebeveynler olmalıyız. Okumanın sadece derslerden ibaret olmadığını, kendi kendine öğrenmenin önemli olduğunu anlamalıyız. Kendimize ve çocuklarımıza karşı bu konuda dürüst ve anlayışlı olmalıyız. Önce kendimize sonrasında da çevremize değer vermeliyiz.
Ömür boyu öğrenme hedefimiz olursa sorunlarla daha rahat başa çıkabiliriz. Bunun içinde kendi kendine öğrenme tekniğini öğrenmeliyiz. Problem odaklı değil çözüm odaklı olmalıyız. Problem sadece çözüme giden bir basamak olmalı. Mutluluğu aramak yerine mutsuzluğunun ne olduğunu öğrenmeliyiz. En önemli şu an bu yazıyı okuduğunuz için imkânlarınızdan dolayı neye inanıyorsanız ya da inanmıyorsanız kendinize ve çevrenize şükür etmelisiniz. Şikâyet ettiğiniz değil çözüm ürettiğiniz bir yaşamınız olmasını diliyorum.
Okan Kaya
Kitap İncelemelerim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder