LG G3 AKILLI TELEFON ALINIR MI?

 2021 yılında LG G3 akıllı telefon satın alınır mı? Kamerası sosyal medya için yeterli mi? Bu soruların cevaplarını yazımda bulabilirsiniz. İlginç detaylar için okumaya devam edin.

LG-G3-AkıllıTelefon-OkanKaya
LG G3 Akıllı Telefon Alınır mı?-Okan Kaya

Neden LG G3 Akıllı Telefon Kullanıyorum?

 LG G3 telefonu üretimi yapıldığı tarihte amiral gemisi bir üründü. O zamanın en iyi donanımları bu telefonda sunulmuştu. O zamanlar fiyat performans ürünüydü. 2021 yılında ise üst seviye bir telefon almak için en az 10.000 Türk lirası bütçeye sahip olmak gerekiyor. Akıllı telefonlar yüksek teknoloji özellikler sunsa da günlük yaşamda bu telefonların özelliklerini ne kadar kullanıyoruz? Neredeyse çoğunu kullanmıyoruz. Çektiğimiz fotoğrafları 3.taraf uygulamalarda düzenliyoruz. Videolarımızın kalitesi ve renk ayarı gibi profesyonel değişimleri 3.taraf uygulamalarla gerçekleştiriyoruz. Peki gerçekten eski bir telefona sahip olmak bize ne katıyor? En kötü kameraya sahip bir telefonla iyi bir ışıkta güzel bir fotoğraf elde edebiliyoruz. Sosyal medya uygulamalarına fotoğrafı yüklediğimizde kendi filtrelerini kullanarak iyileştirmeler yapabiliyoruz. Sonuçta bir akıllı telefonla büyük apartman cephesine reklam basmayı düşünmüyorsanız yüksek çözünürlüklere sahip bir telefona ihtiyacınız bulunmuyor. Bu kapsamda halen çalışan bir akıllı telefonum var iken yeni bir telefon almanın mantıklı olduğunu düşünmüyorum.

 İçeriklerimi takip edenler şunu sorabilir “Neden iPhone 8 Plus akıllı telefonuna geçiş yaptın ve sonra LG G3 akıllı telefonuna geri döndün?”. iPhone 8 Plus akıllı telefonumdan memnundum. Apple tarafından sunulan FaceID ve iMessage uygulamalarının her telefon sıfırlandığında açılarak yurtdışına sinyal göndermesi sonucunda hat bakiyemden paralar yurtdışı mesajı adında kesildi. Buna operatör ve Apple çözüm bulamadılar. Bu yüzden eski telefonuma geri döndüm ve iPhone 8 Plus telefonumu içerik üretimine yardımcı olan bir cihaz olarak kullanmaya devam ettim. YouTube kanalımda şu ana kadar izlediğiniz videoların tamamı iPhone 8 Plus ile çekildi ve iMovie uygulaması ile düzenlendi. LG G3 akıllı telefonu normal kullanıcı için günü kurtaran bir telefon. Genel değerlendirme bölümünde cihaz hakkındaki düşüncelerimi detaylı anlatıyorum.

LG G3 Akıllı Telefonun Teknik Özellikleri Nedir?

 LG G3 akıllı telefonun teknik özellikleri şunlar:

  1. Quad Core 2.45 GHz Krait 400 işlemci Adreno 330 grafik ara birimi, 3 gigabit RAM ve Anroid KitKat işletim sistemi ile çalışıyor. 2021 yılında Android Marshmallow işletim sistemine sahip.
  2. QHD çözünürlüğünde 538 ppi yoğunluğunda 16 milyon renk sayısına sahip 5,5 inç boyutunda IPS LCD ekran ile satılıyor. Corning Glass 3 ile ekran koruması sağlıyor.
  3. 2G, 3G, 4G ve 4,5 G ağ bağlantılarına destek sağlıyor.
  4. Kablosuz bağlantıları şunlar: Bluetooth 4, Wi-Fi 5, NFC, kızılötesi, A-GPS ve GLONASS.
  5. Sensörleri arasında Jiroskop, yakınlık, ortam ışığı, pusula ve ivme ölçer bulunuyor.
  6. Depolama tarafında 32 gigabit dahili hafıza ve 128 gigabit hafıza kartı desteği sunuyor.
  7. Arka kamera ile 13 mega piksel çözünürlükle 2160p 30 fps, ön kamera ile 2.1 mega piksel çözünürlükte 1080p 30fps video çekimi gerçekleştirebilirsiniz.
  8. Ürünün kamera özellikleri şunlar: HDR, lazer otomatik odaklama, panorama, otomatik odaklama, sesli komut, yüz algılama, elle odaklama, coğrafi konum etiketleme, gülümseme yakalama ve zamanlayıcı.
  9. Cihazın barındırdığı video kayıt özellikleri: Dijital görüntü sabitleyici, HDR, optik görüntü sabitleme, stereo ses kaydı, video ışığı ve video kayıtta fotoğraf çekme.
  10. LG G3 telefonunda yüklü gelen uygulama ve servisler şunlar: Akıllı klavye, Clip Tray, ekran yansıtma, ekrana çift dokunarak açma, LG SmartWorld, misafir modu, QRemote 2, Qslide 2.5, QuickCircle, QuickMemo ve Smart Notice.
  11. 3.000 mAh bataryadan gücünü alıyor.
  12. Fabrika verilerine göre ortalama 20 saat konuşma ve 500 saat bekleme süresi sağlıyor.
  13. Altın, kırmızı, beyaz, siyah ve mor renk seçenekleri mevcut.
  14. 2014 yılında satışa sunuldu.
  15. Ağırlığı 149 gram.

Fotoğraf ve Video Testi

 LG G3 fotoğraf ve video testlerini iç mekân, dış mekân ve karanlık ortam testlerinde size sunuyorum. Fotoğraf ve video testlerini değerlendirirken cihazı 2014 yılında satın aldığımı unutmayın. Kamera işlemcisi yıpranmış ya da kamera tozlardan dolayı piksel kaybına uğramış olabilir. Fotoğraf ve video testlerini izlemek içinburaya tıklayın.

LG G3 Akıllı Telefon Genel Değerlendirme

 LG G3 akıllı telefonunu genel ve kamera ölçeğinde değerlendirmek istiyorum. Günlük kullanımda yer alan sosyal medya uygulamalarını rahatlıkla çalıştırıyor. Instagram hikâye paylaşımlarında ölçeklendirme problemi var. Hikâye paylaşımında eklenen özelliklerin sekmesinde orantısız bir ölçeklendirme mevcut. Problemi, ANDROİD işletim sisteminin sürümünün eski olmasından kaynaklı olabilir. Facebook, Linkedin, Pinterest, YouTube, YouTube Studio ve Twitter gibi uygulamalarda anormal bir durumla karşılaşmadım. Oyun oynayan birisi olmadığım için güncel oyunlar hakkında yorum yapmam doğru olmaz. Güncel oyunları performanslı çalıştırabileceğinden şüpheliyim. Uygulamaların boyutlarını düşündüğümüzde 32 gigabayt depolamanın yeterli olmadığını belirtmeliyim. Depolamanın doluluk oranı yüksek iken ara yüzde kasmalar mevcut. Eğer internete bağlandığınız anda birden fazla bildirim geliyorsa telefon donuyor ve sonra kendiliğinden problemi çözüyor. Orijinal bataryasını 2014 yılında itibaren değiştirmedim. Pil yeterliliğini buna göre değerlendirirsem normal problemleri mevcut. Günde iki kez şarj ediyorum. YouTube video izleme, sosyal medyada gezinme ve paylaşım gibi işlemler için eski bir telefon ve yıpranmış batarya için ideal bir kullanım ömrü. Son günlerde batarya seviyesi yüksek gösterirken telefonun aniden kapanması ve tekrar açıldığında bataryayı boş gösterme problemi ortaya çıktı. Buna rağmen uzun süre daha bu telefonu kullanabilirim diye düşünüyorum.

 LG G3 akıllı telefonunun arka kamera özelliklerinin günlük kullanım için yeterli olduğunu düşünüyorum. Toza ve görüntü işlemcisinin yıpranmasına karşın piksel kayıpları mevcut. Buna bağlı olarak ortaya çıkan fotoğraf herkesi memnun etmeyebilir. Ön kamerada ışığın bulunduğu ortamlarda sıkıntı yaşamıyorum. Günümüz şartlarına uyum sağlayamadığını belirtmeliyim. Eğer bir iş görüşmesi yapacaksanız sizi tatmin etmeyecektir. 4K 30 fps video çekimi 5 dakika ile kısıtlı. Günümüz görüntü kalitesinde bir beklentiye girmemek gerekiyor. O zamanın şartlarında iyi bir seçenek olsa da yeterli ışığınız yoksa 4K 30 fps yerine 1080p kalitede çekim yapmanız daha doğru bir tercih olur. Fotoğrafları 3.taraf uygulamalarla düzenleyebilirsiniz. Fotoğraf kalitesinin video kalitesinden geride kaldığını söyleyebilirim. Gündüz çekim yapacaksanız fotoğraf ve video kalitesinin yeterli olacağını belirtebilirim. Depolamadan kaynaklı problem yaşamamak için fotoğraflarınızı ve videolarını hafıza kartına kaydetmeniz gerekiyor.

 LG G3 akıllı telefon değerlendirmemize göre bu telefonu almak mantıklı değil. Çalışan herhangi bir telefonunuz yoksa ve yeni bir telefon almaya karar verdiyseniz bu telefonu almanız akıllı bir karar olmayacaktır. Sağlam, çalışan ve sizi en az 1 sene daha yeni telefon almaya yönlendirmeyecek LG G3 model telefonunuz varsa kullanabilirsiniz. Çünkü döviz kurunun yüksek olması, çip krizi ve ekran krizi gibi birden fazla neden dolayı telefon fiyatları yüksek.

 Bu yazımda “2021 yılında LG G3 telefon alınır mı?” sorusunun cevabını sizlerle paylaştım. İçeriğimi çevrenizle paylaşabilirsiniz. Fikirlerinizi yorumlara yazabilirsiniz. Sağlıklı günler sizle olsun. Kendinize çok iyi bakın. Hemen Yorum Yazın!

Okan Kaya

Konuyla İlgili Bağlantılar

  1. "LG G3 Akıllı Telefon Alınır mı?" adlı YouTube videosu linkine buradan ulaşabilirsiniz.
  2. "Kullandığım Akıllı Telefonlar iPhone 8 Plus ve LG G3" adlı yazı için buraya tıklayın. 
  3. "17 Yılda Kullandığım Nostalji Telefonlar ve Teknolojileri" adlı blog yazısına buradan erişebilirsiniz.
  4. "Teknoloji Sohbetleri" adlı kategorisi için tıklayın.
  5. "Teknoloji İncelemesi" adlı kategoriye buradan ulaşabilirsiniz. 
  6. "Teknoloji Haberleri" adlı kategoriye buradan erişebilirsiniz.

2 yorum:

  1. Selamlar, bir şey sormak istiyorum. Facebook gruplardan ziyaretçi geliyor mu ? Sizin paylaşımlarınıza rastlıyorum. Ben pek facebook da paylaşım yapmıyorum. Sizce gruplarda yayın linki paylaşsam faydası olur mu yoksa zaman kaybı mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Değerli Ziyaretçi,
      Geri bildiriminiz için teşekkür ederim. Facebook paylaşımlarımdan etkileşim alıyorum. Yorum yazmanız ve soru sormanızda bunun bir kanıtı olabilir. Facebook paylaşımlarından gelen ziyaretlerin kalite seviyesi düşük. Sosyal medya analizinde ilk sırada yer alıyor. Hemen çıkma oranı, sitede kalma süresi gibi analizler açısından düşük değerlere sahip. Ziyaretçi sayısı açısından ise trafiğin yaklaşık 4'te 1'ini oluşturuyor.Facebook kitlenizin eğitim seviyesi ve sizin kitlenizin özelliklerine göre içerik üretmeniz web sitesi trafiğinizi iyileştirebilir. Örneğin BİM'de satılan bir ürünün incelemesi Facebook'ta trafik çekebilir. Ferrari incelemesi o kadar ilgi görmeyebilir. Ferrari incelemesi için Linkedin veya İnstagram gibi yüksek gelir seviyesine sahip ve lüks yaşama ilgisi olanların bulunduğu sosyal medya platformları daha doğru olur. Sizin içeriğiniz ve kitlenizle alakalı bir durum söz konusu.
      İyi günler dilerim.
      Okan Kaya

      Sil

Popüler Yayınlar