KULLANDIĞIM AKILLI TELEFONLAR İPHONE 8 PLUS VE LG G3

  Bugün sizlere kullandığım iki akıllı telefonu anlatıyorum. İkisi arasındaki büyük uçuruma ve anılarıma yer veriyorum. Akıllı telefonların detayları için okumaya devam edin.

KullandığımAkıllıTelefonlar-OkanKaya
Kullandığım Akıllı Telefonlar iPhone 8 Plus ve LG G3-Okan Kaya

  Telefonumda yüklü olan uygulamaları ve hangi telefonu ne amaçla kullandığımı söylüyorum. Telefonların özelliklerine önceden yayınladığım nostalji telefonlar içeriğinden ulaşabilirsiniz. Sizler için videonun linkini yazının sonuna bırakıyorum.

Neden iPhone 8 Plus Kullanıyorum? 

  iPhone ile tanışmamdan başlayalım mı? Hadi o zaman. Akıllı telefonlarla iyi bir başlangıç yapmadım. İlk kullandığım telefon Windows Phone işletim sistemine sahipti. Ekranını kırdım ve uzun süre arızalı kullandım. Sonra LG G3 model telefona geçtim. 4.5G bağlantısının gelmesiyle telefon ve operatörüm arasında problemler yaşamaya başladım. İnternete düzgün bağlanamıyordum. Yeni oyunları rahatlıkla oynayamıyordum. Sonra yeni bir android ve iPhone cihaz arasında tercih yapmak zorunda kaldım. iPhone akıllı telefona karşıydım. Fiyatının yüksek olması ve tecrübesizliğim beni tedirgin ediyordu. Bu markayı önceden deneyimleyen dayımla bir teknoloji mağazasına gittik. Benim tercihim ilk önce General Mobile bir cihazdı. Peşin fiyatına onu almak istiyordum. Sonra mağazada kredi kampanyası olduğunu öğrendim. Ailemin zorlamasıyla iPhone modeller arasından bu telefonu tercih ettim. Beni cezbeden noktası bu telefonun işlemci gücü oldu. 

  Telefonu aldığımda pişman olmayacağımı biliyordum. Ta ki sonradan iPhone cihazımın bir özelliğinin beni sinir etmesine kadar. Bir gün hattımda para kalmadığını tespit ettim. Kullanım detaylarında yurtdışı mesaj kesintisi görünüyordu. Hem de ortalama 50 Türk lirası civarında. Şaşırdım. Sonra operatörü aradım. Müşteri hizmetleri durumu çözemedi ve üst yetkiliye aktardı. Sonra olayın nedeni çözüldü. Apple, FaceTime ve iMessage uygulamaları için yurtdışında bulunan sunucularına sinyal yolluyormuş. Bu işlem operatör tarafından yurtdışı mesaj fiyatı olarak algılanıyormuş. Apple müşteri hizmetleri ile konuştum. Operatörle konuştum. Problem çözülmedi. Bu sürede 100 Türk lirasına yakın param yok oldu. En sonunda eski cihazıma geçmeye karar verdim. Şu an LG G3 cihazımı kullanıyorum. iPhone 8 Plus cihazımı cep iş istasyonuna çevirdim. Video çekimi, video düzenlemesi, ses kaydı, sosyal medya yönetimi ve daha fazla iş ile ilgili uygulayı bu cihazla gerçekleştiriyorum 

  Şimdi telefonumda hangi uygulamalar var onlara göz atalım. Uygulamaları klasörler halinde kullanıyorum. Bu bana ciddi zaman kazandırıyor. Bir klasörde sık kullanmadığım iPhone uygulamaları yer alıyor. Bir diğer klasörde Google uygulamalarına yer verdim. Google uygulamaları arasında en sık Gmail, çeviri ve Adsense yer alıyor. Yandex klasöründe yer alanları çok kullanmıyorum. Bu klasörde Yandex Mail, çeviri ve Yandex.Disk var. Microsoft klasörü de telefonda eksik bulunmasın diye hazırladığım bir klasör. Ofis programları ağırlıklı bir klasör. Sosyal klasörümde en sık kullandığım sosyal medya platformları bulunuyor. Twitter, Facebook, YouTube, Pinterest, Tumbrl, Linkedin, Yaay ve TikTok en sık kullandığım sosyal medya uygulamaları. Oyunlarla ilişkilerim pek iyi değil. Genelde strateji ağırlıklı farklı konularda oyunları tercih ediyorum. Satranç, mangala, şehir acil yardım simülasyonu ve otobüs firma simülasyonu oyunlarını ara sıra oynuyorum. Arama motorlarım arasında Yaani, DuckDuckGo ve FireFox yer alıyor. Radyo dinlemeyi seven birisi olarak PowerApp uygulamasını kullanıyorum. Bütün uygulamalar bunlar. Şimdi diğer kullandığım LG G3 akıllı telefona göz atalım.

Neden LG G3 Kullanıyorum? 

  LG G3 telefonum hakkında çok güzel anılarım var. Eğer kullanma sebebimi merak ediyorsanız yazının başını okumalısınız. İlk ciddi anlamda mobil fotoğrafçılığa bu cihazla başladım. Zamanın harika görüntülerini elde ettim. Şimdi ise kamerasından memnun değilim. Ekran kalitesi hoşuma gidiyor. 2K kalitede ekran görüntüsü sunuyor. Akıllı kumanda özelliği ile birçok teknolojik cihazı kontrol edebiliyorsunuz. 2014 yılından beri aktif olarak telefonu kullanıyorum. Günümüz uygulamalarını rahatlıkla çalıştırıyor. Oyun oynamadığım için performansı hakkında bilgi sahibi değilim. Günlük kullanım için oldukça yeterli. Benzer özelliklere sahip daha sonra çıkan farklı marka telefonları da test ettiğimde bu telefonun üstünlüğünü koruduğunu gördüm. LG G3 akıllı telefon zamanının amiral gemisiydi. Bu sayede günümüzde hala günlük işler yapan kullanıcılar için alternatif bir çözüm.  

  Uygulamalarım arasında yerleşik yazılımlar ve kendi yüklediğim programlar yer alıyor. Telefonumda düşük gereksinimlere ihtiyaç duyan uygulamalar var. İlk ekranda LG ve Google orijinal mobil uygulamaları yer alıyor. Ekranı kaydırdığımızda arama motoru, sosyal medya ve müzik klasörlerini görüyoruz. iPhone 8 Plus telefonumda yüklü olan sosyal medya platformlarının tamamı bu cihazda bulunuyor. Arama motoru klasöründe Yaani, DuckDuckGo ve Opera var. Müzik dosyasında Fizy ve PowerApp yer alıyor. Şimdi telefonlara karşı hissettiğim duygularıma geçelim. 

Genel Değerlendirme 

  Teknoloji sizin için ne ifade ediyor bilmiyorum? Benim için her cihazın ayrı bir duygusal bağı var. Her üründe kendimi bulduğum anılar bulunuyor. Örneğin LG G3 telefonumu satın alma öyküm. Para transferi yapar gibi elektronik cihaza sahip oldum. Parası farklı bir şehirden mağazadan ödendi, ben de başka bir şehirden ürünü teslim aldım. Muhteşem bir deneyimdi. Fotoğrafçılık tecrübemin başlangıcı oldu. Üniversitede derslerde projeksiyon cihazının ana kumandası oldu. Hayatımda en önemli başlangıçları bu telefonla yaptım.  

  Önyargılarınızı yıkmaya hazır mısınız? iPhone 8 Plus ile önyargılarımı yıktım. O günden sonra her şeye daha anlamlı bakmaya başladım. Toplumun bir kesmi o ürüne ulaşamıyor diye kötülüyorsa markanın burada hatası yok. Bizlerin deneyimleme ve satın almada problemimiz var. Hayatın her anlamında bu kural geçerli. İnsanlar ulaşamadıkları noktalara, insanlara ya da geçmiş tecrübelerinden yola çıkarak bir şeye uzak durma eğilimindeler. Oysaki o şeyi kötü yapan kendisi değil bizlerin içindeki korku. Bu telefonla ile hayatımı dolduran şeye sahip oldum. Cebimde büyük bir bilgisayarın dahi yapmakta zorlandığı işlemleri tek başına çözebilen koca yürekli bir telefonum var. Hayata dair öğrendiklerim bununla da sınırlı değil. En güvendiğiniz bu cihaz sizi yolda da bırakabiliyor. En başta anlattığım yurt dışı mesaj hikayesine olduğu gibi. O zaman tamamen bir şeye bağlı kalmamayı öğrendim. Alternatifler her zaman zihnimizin bir köşesinde beklemeli. Bazen işler rayından çıkabiliyor. O zaman alternatif çözümler işinize yarıyor.  

  Kısacası hayatı yaşarken birçok şeyin farkında dahi olmuyoruz. Derler ya şu eşyanın bir dili olsa da konuşsa diye. İşte ben bu içeriğimde akıllı telefonlarımın dili olmaya çalıştım. Onları anlattım. İçeriğimi beğendiyseniz dostlarınızla paylaşabilirsiniz. İçeriğimin YouTube videosuna aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. Sağlıklı günler sizle olsun. Kendinize çok iyi bakın. 

Okan Kaya 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar