SEO UYUMLU ÖZGÜN MAKALE ARAÇLARI

seo-uyumlu-makale-okan-kaya
SEO UYUMLU ÖZGÜN MAKALE ARAÇLARI - OKAN KAYA



SEO (Search Engine Optimization), webde yer alan bütün içeriklerin taranarak dizine eklenmesini ve kullanıcıya kullanım kolaylığı sunan, faydalı bilgi içeren ve arama motoru politikaları kapsamına uyan sayfanın arama yapan kişiye gösterilmesini sağlayan bir web uyum kanunudur. Arama motoru politikaları kapsamına cinsel ve yetişkin içeriklerin bulunmaması, çocuk istismarına yer verilmemesi, yasa dışı faaliyetlerin yürütülmemesi, şiddet ve intihara özendirilmemesi gibi toplumu ilgilendiren kabul görmüş dijital toplum kuralları var. Bu konuda ayrıntılı bilgi için “DİJİTALPLATFORMDA TOPLULUK KURALLARI İLE İTİBARINIZI ARTTIRIN” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz. SEO uyumlu özgün makale araçları kullanarak arama motoru politikaları kapsamına değer yaratabilirsiniz. Bir diğer konu ise günümüzde değer kazanan Semantik SEO kavramıdır. Semantik SEO, genel anlamıyla web içeriğinin arama motoru tarafından yapay zekâ aracılığıyla kullanıcının ilgilendiği konuya göre gösterilmesidir. Arama botları Google sıralamasını yükseltmek için içeriğin tamamını inceleyerek kişiye değer katabilecek alakalı sonuçları sunar. Dikkat edilmesi gereken husus benzer kelimelerin kullanılarak Google sıralamasını yükseltmek istemesi. Örneğin al yıldızlı bayrak ve kırmızı yıldızlı bayrak kelime öbeklerinin anahtar kelime olarak kullanılması. Google bu iki kelime öbeğini aynı anahtar kelime kabul eder. Makalenizin kalitesini düşürür. SEO uyumlu özgün makale araçları kullanarak buna çözüm bulabilirsiniz. 

SEO Uyumlu Özgün Makalenin Özellikleri


En önemli özellik yazının tamamın size ait olmasıdır. Tespit için kopya içerik araçları var. İkinci olarak anahtar kelime oranları önemlidir. Metinde yer alan kelimelerin yoğunluğunu bulan anahtar kelime planlayıcı araçları mevcut. Dosya boyutunu azaltmak ise üçüncü bir özellik. En çok görsel ve videolar gibi kaydedilmiş veriler yer kaplar. Videolar için YouTube gibi araçlar kullanarak bulut sistem üzerinden link vererek yükleme yapabilirsiniz. Görseller için fotoğraf boyutu düzenleme programları kullanarak boyutu küçültebilirsiniz. Yazacağınız konu ile ilgili ayrıntılı araştırmalara ihtiyacınız var. Araştırma için Google Akademik gibi bilimsel makale arama motorları araçlarını kullanabilirsiniz.  Aşağıda temel özelliklerle SEO uyumlu özgün makale yazma reçetesi yer alır.
 
seo-uyumlu-makale-recetesi-okan-kaya
SEO Uyumlu Makale Yazma Reçetesi - Okan Kaya


Kopya İçerik Araçları



kopya-icerik-aracları-okan-kaya
Kopya İçerik Araçları - Okan Kaya
Google sıralamasını yükseltmek özgün makale yayınlamak ile mümkün. Özgün makale, bir başka yazıdan direk olarak alıntı gösterilmeden faydalanılan içeriğin yer aldığı yazı türüdür. Kopya içerik araçları ile özgün makale yaratılır. En çok kullanılan kopya içerik araçları şunlardır: Kopya kontrol, grammarly, que text, dubli checker, siteliner ücretsiz profesyonel kopya içerik araçları siteleri. Kopya içerik araçları temel özellikleri aşağıda bulunur:


  1. Genel olarak 1000 kelime ile sınırlıdır.
  2. Ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki tür araç vardır. Size bahsettiğim kopya kontrol, grammarly, que text, dublic hecker, site liner web adresleri ücretsiz profesyonel kopya içerik araçları siteleri.
  3. Site link taraması, dosya yükleyerek inceleme ve açılan ekranda metni yazarak arama yapmak mümkün. Site liner web adresi linki ile genel bir tarama yapar. Ana sayfada bulunan başlıları da kopya içerik olarak değerlendirir. Ayrıntıları sonucun üzerine tıklayarak görebilirsiniz. Bunun için korkmanıza gerek yok çünkü aynı sitede yer alıyor. Kopya kontrol, grammarly, que text, dubli checker araçlarında dosya yükleme ve yazı yazma özellikleri birlikte kullanılabilir.
  4. Google Chrome eklentisi olarak grammarly eklenebilir. Üye olmak gerekli.
  5. Hem gramer yazım kuralları kontrolü hem de kopya içerik analizi yapmak mümkün.

            
         Yukarıda belirtilen kopya içerik araçları kendine özel dilleri desteklemektedir. Kopya kontrol Türkçe dil desteğine sahip. Diğerleri yazım kurallarında İngilizce dil desteğine sahip iken kopya içerik analizi yaparken dil ayırt etmemekte. Google sıralamasını yükseltmek amacıyla ücretsiz profesyonel kopya içerik araçları siteleri kullanarak maliyetinizi düşürebilirsiniz.

Anahtar Kelime Planlayıcı

anahtar-kelime-planlayıcı-okan-kaya
Anahtar Kelime Planlayıcı - Okan Kaya
 Anahtar kelime planlayıcı internet üzerinde trend kelime tespiti için ve makalede geçen kelime yoğunluğunu ölçmek için kullanılan yazılımdır. Arama yapılan trend kelime aramaları ve sitenize özel anahtar kelime önerilerini bulmak için Google Kelime Planlayıcı, Google Trend, WordStream ve WordTracker gibi anahtar kelime planlayıcı sitelerini kullanabilirsiniz. Yazınızda yer alan kelime yoğunluğunu ölçmek istiyorsanız SEO Hocası SEO Araçları, İHS SEOAnahtar Kelime Yoğunluğu Ölçme, MORADAM SEO Uyumlu Makale Aracı yazılımlarını tercih edebilirsiniz. Bunlar ücretsiz profesyonel anahtar kelime planlayıcı web adresleri. Temel anahtar kelime planlayıcı özellikleri şunlardır:

  1. Metnin tamamında geçen kelime yoğunluğunu ölçmek amacıyla kullanılır.
  2. Link ile sayfanın tamamında geçen anahtar kelime oranını bulabilirsiniz.
  3. Arama motorunda yapılan trend kelime çıkışlarını öğrenebilirsiniz.
  4. Makale konusunun kullanıcının tercihleri ile alakalı olmasını sağlar ve olumlu kullanıcı deneyimi elde edersiniz.


          En çok kullanılan anahtar kelime planlayıcı araçları Google Kelime Planlayıcı ve Google Trend yazılımlarıdır. İnsanlar web sitelerinin Google sıralamasını yükseltmek istediğinden arama motoruna uyum sağlamak maksadıyla bu araları tercih eder. Diğer belirttiğim araçlar da ücretsiz profesyonel anahtar kelime planlayıcı sitelerden oluşur. SEO uyumlu makale aracı açısından yazının hazırlanmasının büyük bir kısmını anahtar kelime uyumluluğu oluşturur.

Fotoğraf Boyutu Düzenleme Programları



           
fotograf-duzenleme-programi-okan-kaya
Fotoğraf Boyutu Düzenleme Programları - Okan Kaya
       Google sayfaları tararken yazıda kullanılan çeşitli dijital kaynakları da değerlendirir. Kullanıcı deneyimi sunan zengin içerik kullanılması makalenin bilgi verme amacıyla okuyucuya kolaylık sağladığını gösteren parametredir. Google görselleri, videoları ve ses kaydı gibi dijital kaynakları alt etiket bilgisini kullanarak inceler. Alt etiket dosyanın ne olduğuna dair bilgi verir. Önemli diğer bir husus görselinizin boyutudur. Büyük boyuttaki dosyalar site hızı performansını olumsuz etkiler.   Fotoğraf boyutu düzenleme programları ile görselinizin boyutlarını ayarlayabilirsiniz. Ücretsiz faydalanabileceğiniz online görsel boyutu düzenleme yazılımları var. Tinypngve compressor bunlardan sadece ikisi.  İşlemden sonra fotoğraf boyutunda değişiklik olmasına rağmen çözünürlükte göze çarpan bir değişiklik olmuyor. Tinyping ile fotoğraf boyutu düzenleme programları ihtiyacınızı karşılayabilir maliyetlerinizde azalma elde dersiniz. Ayrıntılı bilgi için “KÜÇÜK BOYUTTAKİ FOTOĞRAFLAR İLE SİTE HIZINIZI YÜKSELTİN” adlı yazımı okuyabilirsiniz.

Bilimsel Makale Arama Motorları



       
bilimsel-makale-aramamotoru-okan-kaya
Bilimsel Makale Arama Motorları - Okan Kaya


        Günümüzde bilgi internetin olduğu her yerde yanımızdadır. Dijital kütüphane, bilimsel makale arama motoru ve akademik sosyal ağ siteleri gibi kanallardan bilgiye ulaşmanın maliyeti düşmüştür. Şu an günümüze kadar üretilen içeriklerin tamamı kadar içerik kısa zamanda üretilmektedir. Bilgi kirliliği var. Makalenizi yazmak için sıradan bir kaynak yerine bunlara benzer dijital kaynaklar kullanmanız daha güvenilir ve özgün yazmanızı sağlar.  Google Akademik, internette bulunan bütün tez, makale, kitap, alıntı benzeri içerikleri tarar ve kullanıcıya sunar. UlusalToplu Katalog, ise TÜBİTAK tarafından derlenen yazıların yer aldığı bir platform. Üye olarak faydalanabileceğiniz Academia.edu ve ResearchGategibi akademik sosyal ağ siteleri var. Araştırma yaparak farklı kaynaklardan ayrıntılı bilgi edinebilir ve herkesin değinmediği bir konuyu anlatabilirsiniz. Özgün makale başkasına ait olmayan cümlelerle kimsenin anlatmadığı şekilde anlatma sanatıdır. Bilimsel makale arama motoru kullanarak daha fazla kaynağı ulaşarak SEO uyumlu makale araçları ile Google sıralamasını yükseltin.
            
     Yazımın ilk satırlarından sonra size verdiğim SEO uyumlu makale yazma reçetesi doğru uygulandığında sitenizin arama motoru gösterimlerinde ön plana çıkmasına katkıda bulunursunuz. Google son yıllarda yaptığı değişikliklerle sayfanın sosyal medya hesaplarında yer alan dijital itibarı ölçütünü devreye aldı. Yazınızın beğenilmesi, paylaşılması, hakkında yorum yapılması, daha çok kişiye gösterilmesi, etkileşim sayısı gibi faktörler sayfasının görünürlüğünü etkilemekte. Sosyal medya hesaplarınızdan ilgili sayfa ve gruplarda paylaşım yaparak daha çok kişiye ulaşabilirsiniz.  SEO uyumlu özgün makale araçları yazımda belirttiğim hususlara dikkat ederek web sitenizin Google sıralamasını yükseltin. Yazının özeti için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz. Videonun İngilizce altyazısı vardır.
Okan Kaya

KONUYLA İLGİLİ DİĞER YAZILAR

  1. KüçükBoyuttaki Fotoğraflar İle Site Hızınızı Yükseltin
  2. DijitalPlatformda Topluluk Kuralları İle İtibarınızı Arttırın
  3. BilimselMakale Yazmanın Kuralı Nedir?
  4. MakaleniziDoğru Dipnot Kuralları İle Zenginleştirin


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar