FUJİFİLM BC-W235 ŞARJ CİHAZI VE NP-W235 BATARYA İNCELEMESİ

 FujiFilm BC-W235 iki bataryalı şarj cihazını ve NP-W235 bataryayı inceliyorum. Okumaya devam edin.

FujiFilm-BCW235-NPW235-OkanKaya
FujiFilm BC-W235 Şarj Cihazı ve NP-W235 Batarya İncelemesi-Okan Kaya

Kutu İçeriği

 İlk önce FujiFilm NP-W235 batarya ile başlayalım. Kutunun içinde poşet içinde batarya, sarı renkli uyarı kağıdı ve kullanım kılavuzları yer alıyor. FujiFilm BC-W235 iki bataryalı şarj cihazının kutusundan ise şarj cihazı ve kullanım kılavuzu çıkıyor. Şarj kablosu ve adaptörü kutuda yer almıyor. Mevcut ya da harici satın alabileceğiniz kablolar ve adaptörlerle kullanabilirsiniz.

FujiFilm NP-W235 Bataryanın Özellikleri

 FujiFilm NP-235 batarya, FujiFilm XT-4 fotoğraf makinesi ile gelen bataryanın birebir aynı özelliklere sahip yedeği. Özellikler ise şunlar:

  • Nominal voltaj değeri DC 7,2 Volt.
  • Nominal kapasitesi 2.350 mAh.
  • Kullanılabilir kapasitesi 2.200 mAh.
  • Çalışma sıcaklığı 0 santigrat derece ile 40 santigrat derece arasında.
  • Eni 38,92 milimetre, yüksekliği 22,8 milimetre ve derinliği 52,26 milimetre.
  • Yaklaşık ağırlığı 79 gram.

FujiFilm BC-W235 Şarj Cihazının Özellikleri

 FujiFilm BC-W235 iki bataryalı şarj cihazının özellikleri şunlar:

  • Desteklenen giriş güçleri DC 5 Volt 3 Amper (Yani 15 Watt), 9 Volt 3 Amper (Yani 27 Watt), 15 Volt 2 Amper (Yani 30 Watt), 20 Volt 1,5 Amper (Yani 30 Watt).
  • Çıkış gücü DC 8,4 Volt 1.1 Amper.
  • 25 santigrat derecede NP-W235 bataryayı yaklaşık 200 dakika yani 3 saat 20 dakikada dolduruyor. Çalışma sıcaklığı 5 santigrat derece ile 40 santigrat derece arasında. Eni 62 milimetre, yüksekliği 80 milimetre, derinliği 37,5 milimetre.
  • Yaklaşık ağırlığı 95 gram.

Kullanım Adımları

 Bataryanın ve şarj cihazının nasıl kullanıldığına yakından bakalım. FujiFilm NP-W235 bataryayı kullanabilmek için ilk önce şarj etmeniz gerekiyor. Bataryayı, fotoğraf makinesine ilk yerleştirdiğinizde çalışmayacaktır. Kullanmadan önce mutlaka bataryayı şarj etmelisiniz. Uzun süre kullanılmadığında bataryanın kapasitesinde azalma olabilir. Bu yüzden batarya kullanılmadığı zamanlarda fotoğraf makinesinde saklanmamalıdır.

 FujiFilm BC-W235 şarj cihazının nasıl kullanıldığına bakalım. Şarj cihazını kullanabilmek için kullanım kılavuzunda belirtilen güç değerlerini destekleyen USB TYPE-C kablo ve adaptöre ihtiyacınız var. Kabloyu taktığınızda şarj cihazınızın ekranının karanlık olması bozuk olduğu anlamına gelmiyor. Şarj cihazının ekranı pil takılı iken çalışıyor. Pili taktığımızda ekranda pil, şimşek ve yüzde simgelerini görüyoruz. Yüzde işareti doluluk oranını temsil ediyor. Şimşek simgesi de bataryanın şarj olduğunu gösteriyor. Pil yüzdesi %100 olduğunda batarya tam dolu anlamına geliyor.

Genel Değerlendirme

 FujiFilm NP-235 yedek batarya, XT-4 fotoğraf makinesi ile gelen bataryanın aynısı olduğu için fotoğraf makinesine zarar vermiyor. Yedek bataryanın ilk kullanımında şarj edilmesi gerektiğini unutmayın. FujiFilm BC-W235 iki bataryalı şarj cihazı ise ticari iş yapanlar için büyük kolaylık sağlıyor. Aynı anda iki pilin şarj olması zamandan tasarruf ettiriyor. Kutu içinden kablo ve adaptör çıkmaması ise üzücü bir durum. 30 Watt güce sahip adaptör ve kablonun çıkması iyi olurdu. Şarj süresi, ortam sıcaklığı, kullanılan adaptör ve kabloya göre değişiklik gösterebilir. 25 santigrat derecede yaklaşık 3 saat 20 dakikada bataryayı doldurması normal kullanım için ideal bir durum. FujiFilm internet sitesinde yer alan bilgiye göre bu süreyi 30 Watt gücünde bir adaptör ile 2 saat 30 dakikaya düşürebilirsiniz. FujiFilm XT-4 fotoğraf makinesini kullanarak %80 batarya ile Full HD 25 kare 50 megabit ayarında 1 saat 7 dakia aralıksız video çekimi yaptım. Bu verileri değerlendirdiğimde iki adet yedek pil yeterli olur diye düşünüyorum. 30 watt gücünde adaptör ile bu tarz kullanım senaryolarını daha rahat hayata geçirebiliriz.

 FujiFilm NP-W235 batarya ve FujiFilm BC-W235 iki bataryalı şarj cihazını inceledim. En yeni içeriklerden haber almak için kişisel web sitemi düzenli ziyaret etmeyi unutmayın. Ürün hakkındaki düşüncenizi ve sorularınızı yorumlardan yazabilirsiniz. Kendinize iyi bakın. Hemen yorum yazın!

Okan Kaya   

Konuyla İlgili Diğer Bağlantılar:

  1. "FujiFilm BC-W235 Şarj Cihazı ve NP-W235 Batarya İncelemesi" YouTube video için buraya tıklayın.
  2. "FujiFilm XF 18-120MM Objektifle Video Çekmek Kolaylaşıyor" blog yazısına buradan erişebilirsiniz.
  3. "FujiFilm X-H2S Kuralları Değiştiriyor" blog yazısına buradan ulaşabilirsiniz.
  4. "Fujinon XF 150-600mm Objektifle Uzağı Yakın Görün" blog yazısı için buraya tıklayın.
  5. "FujiFilm X-T4 Gelişmiş Filtrelerin Açıklamaları" blog yazısına buradan erişebilirsiniz.
  6. "FujiFilm X-T4 Kutu Açılışı ve İlk Kurulum" blog yazısı için buraya tıklayın.
  7. "Teknoloji Haberleri" kategorisine buradan erişebilirsiniz.
  8. "Teknoloji Sohbeteri" kategorisi için buraya tıklayın.
  9. "Teknoloji İncelemesi" kategorisine buradan ulaşabilirsiniz. 
  10. "Teknoloji Karşılaştırma İçerikleri" kategorisine buradan erişebilirsiniz.
  11. "Teknoloji Uzun Kullanım Deneyimi" kategorisi için buraya tıklayın.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar