NİMOMED HNKFLX MODEL ESNEK UÇLU ATEŞ ÖLÇER İNCELEMESİ

NimomedHNKFLX-EsnekUçlu-AteşÖlçer-OkanKaya
Nimomed HNK-FLX Model Esnek Uçlu Ateş Ölçer İncelemesi-Okan Kaya

 

 Günümüzde sağlık problemlerinin artmasından dolayı ateş ölçer ihtiyacı da arttı. Taşınabilirlik, sağlamlık ve boyut gibi özellikler dijital ateş ölçüm cihazlarında tercih sebebi olmaya başladı. Günlük ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz, taşıması ve saklaması kolay Nimomed HNK-FLX model yumuşak uçlu dijital derece ateş ölçeri anlatıyorum. Detaylı bilgiler için okumaya devam edin.

 

Nimomed HNK-FLX Kutu Tasarımı İncelemesi 

 Kutu tasarımıyla başlayalım. Çünkü üreticilerin müşterilerine ürün hakkında neler sunduğunu ve cihazın bunu karşılama potansiyelini karşılaştırmak istiyorum. Paketin boyutu cebinizde rahatlıkla taşıyabileceğiniz halde. Kutunun üst bölümünde ateş ölçerin görseline, markaya, modele, firmanın web adresine ve temel özelliklere yer verilmiş. Temel özellikler arasında hassas ve hızlı ölçüm, suya dayanıklılık, sesli ikaz ve otomatik kapanma yer alıyor. Kutuyu ters çevirdiğimizde aynı bilgilerin İngilizce yazdığını görüyoruz. Müşterilerin ürün hakkında farklı dillerde bilgi edinebilmesi büyük bir avantaj sağlıyor. Paketin yan yüzeyinde barkod, firma bilgileri, ithalatçı şirket bilgileri ve karekod yer alıyor. Şeffaf bir bilgi akışı olması önemli bir ayrıntı. Ürünümüz küçük boyutlu, taşınabilir ve hafif olmasından dolayı paketlemede ona göre şekilleniyor. Firmanın dar alanı en iyi şekilde kullandığını söylemeliyim. Kutu tasarımını incelediğimize göre paket açılışı ve özelliklere geçebiliriz.  

Nimomed HNK-FLX Kutu Açılışı   

 Ateş ölçerin kutusunu rahat açmak için İngilizce yazılı yüzeyi üst kısma çeviriyoruz. Ürün resminin olduğu yerde bulunan bölümü çekiyoruz ve kutuyu açıyoruz. Ürünü almak için diğer ucu hafifçe yukarı kaldıralım. Bu şekilde ateş ölçer kendisi çıkıyor. Karşımıza cihaz ve bilgilerin yer aldığı bir belge çıkıyor. Paket üzerinde yer alan resimle ürünün aynı olduğunu görüyoruz. Ateş ölçerin üzerinde ayrıca koruyucu şeffaf plastik bir kapak da bulunuyor. Cihazın üzerinde dijital bir mini ekran ve başlatma tuşu var. Ateş ölçerin arkasında firma bilgilerinin yer aldığı bir etiket yer alıyor. Kapağı çıkarttığınızda dijital ateş ölçerin esnek olduğu bölüm ile karşılaşıyoruz. Uçta yer alan metal bölüm vücudunuzun ısısını belirliyor. Bu ürünün sadece insan vücut sıcaklığının ölçümünde kullandığını unutmayın. İnsandan farklı nesne veya canlılarda istediğinizi elde edemezsiniz. Şimdi özelliklerine yakından göz atalım. 

Nimomed HNK-FLX Özellikleri 

Taşınabilir ve kompakt ateş ölçerin özellikleri şunlar: 

  1. Hassas ölçüm yapabiliyor. 
  2. Vücut ısınızı hızlı ve doğru ölçüyor.  
  3. Kolay kullanıma sahip. 
  4. Ölçüm aralığı 32 ile 42,9 santigrat derece. 
  5. 35 ile 42 santigrat derece aralığında 0,1 derece, 35 altı ve 42 üstü santigrat derecede 0,2 derece hassasiyeti bulunuyor. 
  6. Kristal renginde geliyor. 
  7. 1,5 volt SR41, UCC392 ve LR41 model piller ile çalışıyor. 
  8. Bir pilin yaklaşık 100 saat çalışma ömrü var.  
  9. 1,2 santim inceliğinde, 2,4 santim eninde ve 12,4 santim uzunluğunda ölçülere sahip. 
  10. Vücut ısınızı ölçtüğünde ortalama 4 saniye alarm sesi yayıyor. 
  11. Ürün 12 gram ağırlığa sahip. 

Nimomed HNK-FLX Nasıl Kullanılır? 

Esnek uçlu ateş ölçerin kullanım detayları şunlar: 

  1. Kullanım öncesinde termometrenin ucunu yıkayın. Pilin ve ekranın ıslanmamasına özen gösterin. 
  2. Başlat düğmesine bastığınızda ekranda 188.8E yazısı belirir ve bip sesi duyulur. 
  3. Termometreyi dilinizin altına yerleştirin ve ağzınızı ölçüm bitene kadar açmayın. 
  4. Ortalama 60 saniye içinde ölçüm biter. Ekranda vücut ısısı yazar.  
  5. Cihazı kapatmak için başlat düğmesine tekrar basın. 
  6. Ateş ölçeri kutusuna yerleştirin. Güneş ışığından koruyun. Termometreyi eğmeyin, bükmeyin ve yere düşürmeyin. 
  7. Pilin değişim zamanı geldiğinde mini ekrandaki yazılar ve sayılar silikleşir. Pil değişimi için pil kapağını kaldırın ve bir araçtan yardım alarak pili çıkarın. Yeni pili + (artı) yani pozitif yüzü yukarı gelecek şekilde yerleştirin. Pilin kapağını yerine sabitleyin. Ortalama 100 saat kullanım ömrü olduğu için pil değişimine ihtiyaç duymayabilirsiniz. Daha önce pil değişimi yapmadım. Pili değiştirmek istediğinizde eczacınızdan yardım alabilirsiniz. Oluşacak herhangi bir hasardan sorumlu olmadığımı söylemeliyim. 

Nimomed HNK-FLX Genel Değerlendirme 

 Esnek uçlu ateş ölçerin seyahat edenler için büyük bir kolaylık sağladığını söylemeliyim. Kullanımının basitliği, yer kaplamaması, taşınabilirliği, pil ömrünün uzun süre dayanması ve hızlı ölçüm yapması olumlu sonuçlar yaratıyor. Bir kişinin dışında kullanım için aynısını söylemem. Ağızdan ölçüm yapıldığı için birden fazla kişinin aynı ateş ölçeri kullanması mikropların yayılması anlamına gelir. Bu yüzden bu cihazı kullanmak isteyenler kişiye özel satın almalıdır. Birden fazla kişinin kullanması için temassız ateş ölçerlerin daha uygun olduğunu söylemeliyim. Daha önceden incelediğim Kangji KY-111   model temassız ateş ölçerin bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz. Korona virüsü gibi salgınların olduğu dönemde mikropların yayılmaması için dikkatli olmamız gerekiyor. Bu ürünü kendi kişisel kullanımım için satın aldığımı belirtmeliyim. Çünkü annemin ateşini ölçerken temas ettim ve korana virüs bulaştı. Korona virüs deneyimlerime buradan ulaşabilirsiniz. Bu yüzden genel kullanım için temassız ateş ölçer satın aldım. Genel değerlendirmem kişisel kullanım için fiyat ve performans ürünü. Birden fazla kişinin kullanımına uygun değil.  

 Ateş ölçer hakkında detaylı bilgi aktarmak istedim. İçeriğimin faydalı olduğunu düşünüyorsanız sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın. Düşüncelerinizi önemsiyorum. Ürün hakkındaki görüşlerinizi yorumlara yazabilirsiniz. Deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Sağlıklı günler sizle olsun. Kendinize çok iyi bakın.
Konuyla İlgili Diğer Kategoriler
  1. "Teknoloji İncelemesi" kategorisine buradan ulaşabilirsiniz.
  2. "Teknoloji Haberleri" kategorisi için buraya tıklayın.
  3. "Teknoloji Sohbetleri" kategorisine buradan erişebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar