KANGJI KY-111 TEMASSIZ ATEŞ ÖLÇER İNCELEMESİ

 

KanjiKY111-TemassızAteşÖlçer-OkanKaya
Kangji KY-111 Temassız Ateş Ölçer İncelemesi-Okan Kaya

 Merhaba Teknoloji Tutkunları! Bugün size evde ve işyerinizde kısaca her yerde işinize yarayacak harika bir ateş ölçeri tanıtacağım. Salgın hastalığın sebep olduğu durumdan dolayı temassız ateş ölçer ihtiyacı ortaya çıktı. Herkes bu ürünleri araştırmaya başladı. Biliyorsunuz bende korona virüsü tedavisi gören birisiyim. Annemin ateş ölçümünde basit bir ateş ölçer kullanmamdan dolayı temas ettim ve Covid-19 virüsünü vücuduma aldım. Bundan dolayı karantina sürecinin bitiminde temassız bir ateş ölçer satın almaya karar verdim. Eczaneden Kangji marka KY-111 model ürünü temin ettim. Ürünle ilgili tecrübelerimi size aktarmak istedim. Bu arada Korona Tedavisi sürecinde yaşadığım tecrübelerimi anlattığım yazının linkini aşağıda paylaşıyorum. Merak edenler linke tıklayarak deneyimlerime göz atabilir. Zaman kaybetmeden ürün incelemesine geçelim.

KangjiKY111-Kutuİnceleme-OkanKaya
Kangji KY-111 Kutu Tasarımı İnceleme-Okan Kaya

 Kangji KY-111 Temassız Ateş Ölçerin Kutu İncelemesi

 İlk önce neden dış tasarımı incelediğimi açıklayayım. Ürün kutusunu incelememizin sebebi ürün hakkında bize sunulan bilgilerle gerçek deneyimimizi karşılaştırmak. Paketin üzerinde detaylı açıklamalara yer veriliyor. İngilizce açıklamalar bulunması sıkıntı yaratabilir. Ürün görseli ve açıklayıcı bilgiler bulunuyor. Ürünün nasıl kullanılacağına dair ibareler yer alıyor. Kulaktan ve alından ölçüm yapılabildiğini anlatıyor. Ekranın renklerinin anlamlarına ulaşabiliyorsunuz. Yeşil rengin normal, turuncunun az riskli ve kırmızın yüksek riskli olduğu belirtiliyor. Ölçüm aralıkları ve mesafeleri yazılı. Ürün kutusunun yan tarafında ise cihazın detaylı donanım bilgilerine yer veriliyor. Çin’de üretilmiş. Genel anlamda kutunun tasarımı karmaşık gibi görünse de müşteri için gerekli bütün açıklamalara yer verilmiş. Cihazın özelliklerine bir sonraki bölümde değineceğim. Ürün hakkında paketin üzerinde kapsamlı bilgiler yer aldığı için bu bölümü kısa tuttum. Test aşamasında belirtilen özelliklerin gerçek dünyadaki karşılığını inceleceğiz.

Kangji KY-111 Temassız Ateş Ölçerin Özellikleri

 Ürünün kutusundan ateş ölçer ve kullanım kılavuzu çıkıyor. İçerisinden piller çıkmıyor. Bunun için ayrıca pil satın almanız gerekiyor. Garanti belgesi Türkçe, açıklamaların yer aldığı belge ise İngilizce. Şimdi ürünün özelliklerine göz atalım. Kangji KY-111 temassız ateş ölçerin özellikleri şunlar:

  • 130 gram ağırlığı var.
  • 0,1 derece olarak artış ve azalış gösteriyor.
  • 20 saniyeden az sürede otomatik kapanıyor.
  • İki tane AAA pil (eski tip televizyon uzaktan kumanda pili) ile çalışıyor.
  • Hem vücut hem de nesne ısısını belirleyebiliyorsunuz.
  • 32 ile 42,9 derece aralığında vücut ısısını ölçüyor.
  • 5 ile 80 derece aralığında nesne ısısını tespit edebiliyor.
  • 0,3 derece hata payına sahip.
  • En ideal çalışma ortamı sıcaklığı 16 ile 35 derece aralığında. En iyi çalışma ortamı sıcaklığı ise 25 derece.
  • Saklama yerinin sıcaklığı ise 0 ile 40 derece arasında olmalı.
  • Bağıl nemin %10 ile %85 arasında olması çalışması için ideal.
  • Üç çeşit ekran ışığı var. Yeşil normal, turuncu az riskli ve kırmızı yüksek riskli.
  • Kulak ve alın bölgesinden ölçüm yapılabiliyor.

Kangji KY-111 Temassız Ateş Ölçerin Kullanımı

 Temassız ateş ölçerin kullanımı oldukça kolay. Öncelikle cihazın ayar menüsünden sonrasında da nasıl ölçüm yapılacağından adım adım bahsedeyim.

  • Kullanımdan önce cihazın altında bulunan kapağı çekerek pilleri yerleştirmelisiniz. Kapağın üzerinde çekim yönü bulunuyor. Kapağın iç kısmında pilleri nasıl yerleştireceğinize dair bilgiler yer alıyor. Pillerin kutuplarına dikkat ederek yerleştirin. Sonra kapağı kapatın.
  • Cihazı kullanmaya başlayabilirsiniz. Bunun için tutma bölümünün iç kısmında olan plastik tetiği sıkmalısınız. Ölçüm yapılana kadar bekleyin. Sonra ekranın otomatik kapandığını görün.
  • Tetikleyiciye basın ve ekranın sol üstünde “body temp” yazdığından emin olun. Bu vücut ısısı ölçümü ayarında olduğunda gösterir. Eğer yazı yoksa ışık simgesinin düğmesine 8 saniye basılı tutun. Bu sayede ısı ölçüm modları arasında geçiş yapabilirsiniz. Aynı işlemi tekrarlayarak nesne ölçüm moduna geçebilirsiniz.
  • Eğer ülkenizde fahrenhayt ölçüm birimi kullanılıyorsa “mode” düğmesine 8 saniye basın ve ölçü birimini değiştirin. Aynı işlemi tekrarlayarak santigrat ölçü birimine geri dönebilirsiniz.
  • Tüm ayarların doğru olduğundan eminseniz artık ölçüm yapma zamanı. Cihazı ölçüm yapacağınız bölgenin 3 ile 5 cm uzaklığına yaklaştırın ve tetiğe basın. Ekranda ölçüm değeri yazana kadar cihazı hareket ettirmeyin. Ekranda sonuç çıktığında yanan ışık size risk durumunu bildirir. Yeşil renk normal düzeyde ısı, turuncu az riskli, kırmızı ise yüksek riskli anlamına gelir.
  • Vücut ısınızı daha önceki değerlerle karşılaştırmak istiyorsanız ekran açık iken ok tuşlarını kullanın. Bu sayede önceki verilere ulaşabilirsiniz. 32 adet ısı değerini kaydedebiliyor. Vücut ısınızı düzenli olarak kontrol etmenizi kolaylaştırıyor.  

Cihazın kullanımı kolay ve hızlı.

Kangji KY-111 Temassız Ateş Ölçerin Test Değerleri

 Cihazı farklı yüzeylerde test ederek verilerine yer vereceğim. İnsan testlerinde cinsiyet, yaş ve vücut ısısı değerlerini bulabileceksiniz. Kullanım kılavuzunda insan bedenin ölçülen yerine bağlı olarak normal ısı değerleri veriliyor. Ölçüm yerinize bağlı olarak bu değerleri kontrol etmenizi tavsiye ediyorum. Nesne testlerinde ise cinsi ve ölçüm değeri yer alacak. Test sonuçları şu şekilde:

  • 17 yaşında erkek 36,3 derece.
  • 26 yaşında erkek 36,3 derece.
  • 28 yaşında kadın 36,3 derece.
  • 48 yaşında kadın 35,2 derece.
  • Bilgisayar ekranı 28,4 derece.
  • Çiçek 21 derece. 
  • LG G3 model akıllı telefon 22,8 derece.
  • Doğalgaz peteği 49,2 derece.

Kangji KY-111 Temassız Ateş Ölçer Test Değerlendirmem

  İlk defa temassız bir ateş ölçer kullandım. Günlük hayatta korona virüs tedbirleri yüzünden görmeye alışkın olduğum bir teknolojiyi deneyimlemek farklıydı. Kullanım açısından bazı eleştirilerim var. İsminin hakkını vermiyor. Eğer ölçüm yapmak istiyorsanız cihazı 3 santimetre mesafeye yaklaştırmanız gerekiyor. Bu da sizin hasta ile temas mesafenizi artırıyor. Ayrıca bir hastada bulaşıcı hastalık var ise ölçüm yapan kişiye bulaştırabilir. Çünkü alın bölümünden ölçüm yaptığınızda hastanın ağzı ile ateş ölçeri tuttuğunuz eliniz yakın ve çok kısa mesafede buluşuyor. Bu yüzden bir öksürme ya da hapşırma anında damlacıklar elinize bulaşabilir. Sağlıklı ölçümü uzun mesafeden sağladığı takdirde isminin hakkını verebileceğini düşünüyorum. Eğer ürün incelemelerinde bu tarz bir cihaza ihtiyacınız var ise tercih edebilirsiniz.

 En sevdiğim özelliği ölçüm seçenekleri arasında otomatik algılamaya sahip olması. Örneğin bir nesnenin ısı değerini ölçtünüz ve cihazınızın ayarı vücut ısısı modunda ise ekran hata veriyor. Bunu verilen farklı tercihler için tanımlanan ısı değerleri aralığına göre ayarladığını düşünüyorum. Ürünün temel işlevi vücut ısısı olduğu için ayar hangi seçenekte olursa olsun, her zaman vücut ısısı ile açılıyor. Daha sorasında nesne seçimine geçebiliyorsunuz.

 Hafif ve taşınabilir bir cihaz. Film setleri gibi geniş ve dağınık iş ortamlarında kullanım için ideal. Termal ısıölçere yatırım yapmak yerine ekonomik ve kolay bir çözüm. Her yerde bulabileceğiniz piller ile çalışabilmesi de bütçenizi zorlamıyor. Şarjlı bir pil ile uzun süre ekonomik olarak kullanabilirsiniz. Bu tarz ürünlerin daha çok işletmeler için olduğunu söyleyebilirim. Eğer bütçeniz el vermiyorsa dilaltına sokulan esnek ateş ölçerleri de tercih edebilirsiniz.

 Isı değerinin doğru ölçülmesi için mesafenin önemli olduğunu söylemeliyim. 1 cm gibi ufak bir mesafe farkında 1 dereceye yakın fark gözlemledim. En başta belirttiğim gibi bu da sizin hastaya yakın olmanızı gerektiren bir durum. Eğer vücut ısınızı doğru ölçmek istiyorsanız mesafeye dikkat edin.

 İncelememin sonuna geldim. Size her şeyin sağlık olduğunu hatırlatmak istiyorum. Eğer vücudunuzun bütünlüğü yerinde değilse buna ruh halinizde dâhil hiçbir şeyin önemi kalmıyor. Bizler bir şeyin değerini kaybetmeden anlayamıyoruz. Bu yüzden korona virüsü salgın tedbirlerini uygulamaya özen gösterin. Olabildiğince temastan uzak durun. Maskenizi takmamınız bir daha nefes alamamanıza sebep olabilir. Lütfen maskenizi takın.

 Düşüncelerinizi ve sorularınızı yorumlara yazmayı unutmayın. Kendinize iyi bakın. Sağlıklı günler sizle olsun.

Okan Kaya

Konuyla İlgili Diğer Bağlantılar

  1. "Korona  Virüs ile Zorlu Mücadelem" adlı Covid-19 deneyimlerimi anlattığım yazı için buraya tıklayın.
  2. "Teknoloji İncelemesi" kategorisi için buraya tıklayın.
  3. "Teknoloji Sohbetleri" kategorisi için buraya tıklayın.
  4. "Teknoloji Haberleri" kategorisi için buraya tıklayın.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar