AMERİKAN RÜYASINA AÇILAN KAPI EB-5 VİZESİ

    Günümüzde geçmişten gelen bir Amerikan Rüyası mevcut. Rüyanın gerçek olması ise zor değil. EB-5 vize ile bu kapıdan adımınızı atabilirsiniz.  

amerikanrüyası-eb5vize-okankaya
Amerikan Rüyasına Açılan Kapı EB-5 Vizesi - Okan Kaya

 

     EB-5 vizesi, yatırımcıların Amerika’da bulunan projelere fon aktarması ya da bir işletmeye yatırım yapmasını öngörür. Bu sayede yatırımcı kendisi, eşi ve 21 yaşından küçük evlenmemiş çocukları için Green Card almaya hak kazanır. Bu program birden fazla ülke için geçerlidir. Başvurusu kabul edilen ülkeler listesi için bu alanda çalışan danışmanlık şirketleri veya Amerikan Konsolosluğu ile iletişime geçmelisiniz. Çünkü vizeye dair başvuru şartları değişkenlik gösterebilir. Bu yüzdende bir uzmandan yardım almak gerekir.  

    Vize başvurusu uzun bir süreci kapsar.  Yatırımını düşündüğünüz paranın yasal yollarla kazanıldığını belgelemek ile yükümlüsünüz. Eğer mevcut bir projeye fon sağlamayacaksanız, işletmenizde en az 10 kişiye istihdam sağlamalısınız. Sermayeniz yatırım yapacağınız alana göre en az 900.000 Amerikan Doları ve ya 1.800.000 Amerikan Doları olmalıdır. Gerekli formları doldurmalı ve sürecin işleyişini takip etmelisiniz. Başvurunuz onaylandığında ve işlemler bittiğinde size Green Card verilir. Bu şekilde bir adım daha ilerlemiş olursunuz. Green Card normal bir vize değil vatandaşlık için ön aşamadır. Bu şekilde seçim dışındaki birden fazla haktan faydalanmak mümkün olur. Unutmayın ki şartlar değişiklik gösterebilir.  

    Bu yazı genel bir içerik olduğu için EB-5 vizesi konusunun uzmanı değilim. Bu yüzden lütfen yasal yetkililerden detaylar hakkında bilgi edinin. Ayrıca bu yazının bir yatırım tavsiyesi olmadığını da hatırlayın. Detaylı bilgilere Amerikan Konsolosluğu ve bilgilendirme için oluşturulmuş bağımsız EB-5 Investment Marketplace web sayfasından ulaşabilirsiniz. Bilgi aktarımında önemli yere sahip olan EB-5 Investment Marketplace sayfasında yer verilen bazı danışmanlık firmaları şunlar:  

    EB-5 vizesi hakkında kısa bir bilgi sahibi olmanızı istedim. Bu tarz konular uzun ve detaylı. Siz değerli okuyucularımı yanlış yönlendirmemek için ayrıntılara yer vermedim. Genel bir görünüm sunmak istedim. Merak edenler için bu konuyu kendilerinin derinlemesine araştırması daha doğru olur. Sizlere girişimcilik hakkında daha fazla içerik sunacağımdan emin olabilirsiniz. Girişimciliğin farklı alanlarından yazılarımla buluşturacağım siz değerli okuyucularımı. Sağlıknler dilerim. Kendinize iyi bakın.

Not: Bu yazı herhangi bir kullanıcıyı, web sitesi ziyaretçisini ya da okuyucuyu yönlendirmek amacıyla kaleme alınmamıştır. Mevcut olan bir vize programı hakkında kısa bilgiler içerir. Yatırım tavsiyesi değildir. Doğacak maddi ve manevi zarardan sorumlu olmadığımızı beyan ederim.  

Okan Kaya 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar