PROFESYONEL YOUTUBE YAKA MİKROFONUNU KENDİN YAP


 
yakamikrofonunu-kendinyap-okankaya
Profesyonel YouTube Yaka Mikrofonunu Kendin Yap - Okan Kaya
En basit haliyle yaka mikrofonunun nasıl yapılacağını öğrenmek istiyorsanız bu yazı tam size göre. Düşük bütçe ile kendisini denemek isteyenler, YouTube video çekimi konusunda fazla bilgisi olmayanlar, telefonla başlarım tutarsa profesyonel ekipmanlarla devam ederim diyenler için ideal bir içerik hazırladım.
             
          Yaka mikrofonu, çene hizasının yaklaşık 10-30 cm aşağısında yer alan ve dikey konumda en iyi sesi almayı sağlayan bir mikrofon türüdür. Kullanım kolaylığı, ses kalitesi, fiyatının uygun olması gibi sebeplerden dolayı video çekimlerinde bu tarz mikrofonlar sıklıkla kullanılır. Kablolu ve kablosuz olmak üzere iki çeşit yaka mikrofonu vardır. İlk videolarınızı hazırlarken en çok tercih edeceğiniz mikrofondur. Fiyatının uygun olmasına karşın ilk başladığınızda buna yatırım yapmak istemeyebilirsiniz. İçeriğinizin daha fazla izlenmesi için sesin kalitesi önemlidir. En uygun ve basit haliyle yaka mikrofonu işlerini nasıl sağlayabiliriz hep beraber inceleyelim. İlk önce malzeme listemizi sıralayalım. 


yakamikrofonunu-kendinyap-listesi-okankaya
Profesyonel YouTube Yaka Mikrofonunu Kendin Yap Malzeme Listesi - Okan Kaya

Profesyonel YouTube Yaka Mikrofonunu Kendin Yap Malzeme Listesi


  1. 1 Adet Mikrofonlu Telefon Kulaklığı
  2. 1 Adet Elektrik Bandı
  3. 1 Adet Maket Bıçağı
  4. 2 Adet Yuvarlak Makyaj Pamuğu
  5. 1 Adet Makas
  6. 1 Adet Herhangi Sert Bir Karton (10,5 cm eninde 8 cm uzunluğunda bir karton kullandım. Uyguladığım ölçüleri referans alabilirsiniz.)

Yaka Mikrofonunu Kendin Yap Malzeme Listesini Neden Kullandım?


            Telefon kulaklığı dış sesleri engelleme özelliğine sahip. Ucuzdur ve kolay bulunur. Elektrik bandı herhangi bir kablo sıyrılmasına karşı can güvenliği sağlar. Maket bıçağı ve makas ile elinizi kesmeden kartonda delik açabilir ve bandı kesebilirsiniz. Yuvarlak makyaj pamuğu kulaklığın başlıklarının birbirine çarpmasını engeller. Sert karton ise her yerden para ödemeden temin edilebilir. Fiyatlar kullandığınız malzemeye göre değişiklik göstereceğinden dolayı toplam proje bütçesini belirtmiyorum.

yakamikrofonunu-kendinyap-aşamaları-okankaya
Profesyonel YouTube Yaka Mikrofonunu Kendin Yap Projesi Aşamaları - Okan Kaya

Profesyonel YouTube Yaka Mikrofonunu Kendin Yap Projesi Aşamaları



  1. İlk olarak kartonumuzun orta uzunluğunu belirliyoruz ve işaretliyoruz.
  2. Orta uzunluğunu işaretlediğimiz çizgilerin arasını ölçüyoruz. Aralarında en az 2 cm boşluk bırakarak iki tane 2,5 cm düz çizgi çiziyoruz.
  3. Çizgileri maket bıçağı ile kesiyoruz ve makas yardımıyla kestiğimiz çizgilerden delik açıyoruz.
  4. Kulaklığın başlıklarını deliklerden kartonun diğer tarafına geçiriyoruz.
  5. Kulaklığın başlıkları ile birleşim noktasının olduğu noktadan 0,5 cm deliği geçene kadar başlık kısmını çekiyoruz.
  6. Kartona başlığı yaslayarak elektrik bandı ile kabloyu sabitliyoruz.
  7.  Sabitlediğimiz başlıkların üzerine pamukları koyarak elektrik bandı ile tekrar yapıştırıyoruz.

Yaka Mikrofonunu Kendin Yap Projesi Tavsiyeleri


Bu yaka mikrofonunu kıyafetimizin içine yerleştirerek kullanıyoruz.  Mikrofon kısmının sesimizi alacağı şekilde deliklerinin üste bakması gerekiyor. Düz durmadığı takdirde tel toka veya mandal kullanarak mikrofonun üstte kalmasını sağlayabilirsiniz.

İlk YouTube videosu hazırlarken bu tarz kendin yap projeleri uygulamak video içerik hazırlamayı bıraktığınızda maddi zarar etmemenizi sağlar. İçerik üreticisi olmak isteyen insanlar akıllı cep telefonlarıyla YouTube içeriği üretmeye başlıyor ve bir süre sonra motivasyon eksikliğinden içerik üretmeyi durduruyor. Birçok insan en kaliteli malzemeler kullanarak en iyi videoyu hazırlayacağını düşünüyor. Belki haklı olabilirler ama yanıldıkları çok önemli bir konu var. İyi bir video için ilgi çekici bir konu, video çeken bir cihaz, temel seviye ses alma (kayıt) cihazı ve uygun ışık yeterli. Önemli olan sizin izleyicilerinizin ihtiyaçlarını ve isteklerini karşılayacak içerikleri üretebiliyor olmanız. Bunun için ihtiyacınız olanlar akıllı telefon, mikrofonlu telefon kulaklığı, uygun ışık ve ilgi çekici bir konu. Uygulamalı olarak evde profesyonel Youtube yaka mikrofonunu kendin yap videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz. Hemen İzle!
            
Unutma bir işe başlamak o işi bitirmenin yarısıdır. Hemen Başla!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar